Dating voor gehandicapten moeilijk?

Kom er achter welke datingsite voor gehandicapten het bij je past met de online dating keuzewijzer
Welke datingsite past bij mij?Datingsites vergelijken
lexa

⭐⭐⭐⭐⭐

Voor serieuze singles op zoek naar een waardevolle relatie

G-dating

⭐⭐⭐⭐⭐

Ruim aanbod aan potentiële partners op deze dating app

Aanbevolen

Capido Logo

⭐⭐⭐⭐⭐

 Nederlands grootste dating website voor mensen met een beperking

bilove

⭐⭐⭐⭐⭐

Dating app vol met serieuze singles op zoek naar een relatie

gaybuddy logo

⭐⭐⭐⭐⭐

Dating app vol met hoger opgeleide singles op zoek naar een relatie

Capido logo

⭐⭐⭐⭐⭐

Beste platform 2020

Capido Review

9.8

Gayparship

⭐⭐⭐⭐

Beste platform 2020

Parship Review

9.5

Gaybuddy

⭐⭐⭐⭐⭐

Beste platform 2020

Relatieplanet Review

9.2

lexa

⭐⭐⭐⭐

Beste platform 2020

Lexa review

8.8

G-dating

⭐⭐⭐⭐⭐

Beste platform 2020

Elite dating review

8.3

Datingsite

Wat indruk maakte

Beoordeling

Informatie

Capido logo

⭐⭐⭐⭐⭐

 • Veel gebruikers
 • Profielen worden beoordeeld
 • Veilige online chat
 • Speciaal voor mensen met een beperking
 • Geïnteresseerde gebruikers
 • Gemakkelijke registratie

9,8

Beoordeling

Gayparship

⭐⭐⭐⭐⭐

 • Veel serieuze gebruikers
 • Goedkoop
 • Veilig te gebruiken
 • Handige app
 • Hoger opgeleiden
 • Makkelijke registratie

9,5

Beoordeling

Gaybuddy

⭐⭐⭐⭐⭐

 • Veel gebruikers
 • Bescherm je privacy
 • Veilig in gebruik
 • Veel opties
 • Geïnteresseerde gebruikers
 • Makkelijk te registreren

9,2

Beoordeling

⭐⭐⭐⭐⭐

 • Populair onder mannen
 • Goedkoop
 • Makkelijk in gebruik
 • Veel mogelijkheden
 • Serieuze mannen
 • Snelle registratie

8,8

Beoordeling

G-dating

⭐⭐⭐⭐

 • Veel gebruikers
 • Gratis te gebruiken
 • Veilige online chat
 • Handige app
 • Serieuze gebruikers
 • Makkelijk te registreren

8,2

Beoordeling

Een date vinden als je gehandicapt bent is soms wat lastig, als je wil gaan daten zul je merken dat de mogelijkheden om een date te vinden een stuk minder zijn. Een reguliere datingsite is over het algemeen niet ingericht op handicaps, daardoor kun je het gevoel krijgen dat je een achterstand hebt.

Genoeg manieren om een date te vinden met een handicap

Dat is natuurlijk erg vervelend en ook niet echt eerlijk, toch zijn er allerlei manieren om een date te vinden voor handicap dating. Op deze websites zitten vooral mensen die ook last hebben van een handicap waardoor het een stuk makkelijker wordt om contact te leggen met anderen.

Op deze handicap dating sites is het makkelijker om een andere persoon te vinden die ook last heeft van een handicap waardoor je gemakkelijker contact kunt leggen en jezelf meer kunt inleven in elkaars situatie.

Clubs of recreatie voor mensen met een handicap

Daarnaast zijn er nog een aantal mogelijkheden voor dating voor mensen met een beperking of handicap. Zo heb je diverse sportclubs of recreationele clubs zoals de Road Racers club of de Tennis on wheelsclub. Dit is bij uitstek een prima plek om iemand anders te ontmoeten die last heeft van dezelfde of een andere handicap. Daarnaast is het ook een leuke manier om te sporten en genieten van het leven.

Evenementen gehandicapten en een date vinden

Daarnaast zijn er regelmatig evenementen in een stad of dorp, denk bijvoorbeeld aan een markt of buurt braderie waar wellicht wel een potentiele date aanwezig is. Er zijn regelmatig evenementen die zich specifiek richten op mensen met een geestelijke of lichaamlijke handicap. Deze evenementen worden vaak rondom sport of eten georganiseerd en zijn speciaal georganiseerd om mensen met een handicap bij elkaar te brengen.

Daarnaast heb je ook nog allerlei specialistische organisaties die zich inzetten voor mensen die last hebben van een handicap of beperking. Deze organisaties beseffen zich dat er genoeg mensen zijn die op zoek zijn naar een leuke date, doorgaans zijn er organisaties beschikbaar die zich over het algemeen op een handicap richten, maar ook zijn er organisaties die zich specifiek op een bepaalde beperking richten.

Gehandicapten dating en cursussen

Nog een manier om een leuke date te vinden met dezelfde beperking is door cursussen te volgen, daar kun je leuke mensen ontmoeten die dezelfde interesses als jou hebben, daarnaast heb je dan ook meteen een leuke ingang om over interesses te praten. Denk bijvoorbeeld aan een cursus voor koken of schilderen, er is meer dan genoeg te beleven en je kunt op deze manier weer talloze mensen ontmoeten waar je wellicht mee op date kunt gaan.

Op vakantie gaan en daten

Nog iets wat we vaak zien is dat er vakanties worden georganiseerd voor mensen met een handicap, bij dit soort vakanties ga je vaak in grote groepen op reis met andere mensen met een beperking of handicap. Je weet dan zeker dat de vakantie is afgestemd op je handicap maar je hebt ook nog eens de mogelijkheid om leuke, potentiele partners of dates te ontmoeten terwijl je lekker op vakantie bent.

Op zoek naar een andere site?

Senioren dating
Christelijke dating
Hoger opgeleiden dating
Vreemdgaan dating
Algemene dating
Gay dating

Datingsites voor gehandicapten

Wil je toch echt op het internet aan de gang? Dat is goed mogelijk, je kunt namelijk diverse datingsites vinden die zich richten op mensen met een handicap. Denk bijvoorbeeld aan het platform G-Date, deze site is vooral bekend geworden van het programma the Undateables.

In dit programma gaan gehandicapte singles op zoek naar een spannende date en deze datingsite is werd daar vooral genoemd, G-date richt zich vooral op relatiebemiddeling en ontmoetingen via evenementen. Je kunt je al inschrijven voor €3 per maand een profiel aanmaken om een spannende date te vinden.

Daarnaast is het mogelijk om via online community’s of social media een date te vinden, er zijn namelijk verschillende groepen beschikbaar die het mogelijk maken om in contact te komen met andere mensen met een beperking of handicap.

Er zijn namelijk internationale en nationale groepen die zich richten op mensen met een verstandelijke beperking of handicap. Ook kun je jezelf aanmelden bij een organisatie zoals BOSK die je kan ondersteunen om een datingtraject in te gaan.

Datingsite voor autisme

Er zijn ook diverse datingsite voor mensen met autisme, het is natuurlijk wat lastiger contact leggen met mensen als je last hebt van autisme. Gelukkig zijn er diverse websites beschikbaar die je daarbij kunnen helpen.

Zo heb je bijvoorbeeld de beschikking over autisme-dating.nl. Op deze sites worden gelijkgestemden samengebracht omdat mensen met autisme over het algemeen alleen zelf goed begrijpen wat autisme is. De bovengenoemde datingsite wil mensen bij elkaar brengen die autisme het beste begrijpen, doorgaans zijn dat mensen die over deze belemmering beschikken.

Datingsites voor mensen met een lichte beperking

Daarnaast heb je nog de uniekdating.nl, dit is een site die gericht is op mensen met een lichte beperking of autisme, er wordt vooral gericht gebruik gemaakt van een persoonlijke aanpak en met iedereen wordt een persoonlijke intake gehouden. Door heel Nederland kun je locaties vinden om zo’n intake af te nemen.

Datingsite voor doven of slechthorenden

Ook zijn er datingsites voor doven of slechthorenden, het kan voor deze mensen wat lastig zijn om een gesprek aan te gaan met iemand in de kroeg. Een goede online datingsite kan dan een prima oplossing bieden, er zijn diverse websites beschikbaar voor doven of slechthorenden zoals datetoo.com. Op deze site kun je een speciale plek vinden die is ingericht voor mensen die doof of slechthorend zijn.

Daarnaast zijn er ook nog datingsites voor verstandelijk gehandicapten, op deze sites is de navigatie en het design gemakkelijk ingericht zodat deze gebruikers makkelijk gebruik kunnen maken van de functies op deze datingsites. Denk bijvoorbeeld aan abcdate.nl die zich speciaal richt op dates voor verstandelijk beperkten.

Datingsites vergelijken

Begin veilig met online dating en zorg dat je een vertrouwde datingsite kiest.

Bekijk en lees reviews over alle online dating aanbieders.

Begin snel & gemakkelijk met online daten en vindt een geschikte liefde.