Dating voor hoger opgeleiden

Kom direct achter de beste datingsite voor hoger opgeleiden
Welke hoger opgeleiden datingsite past bij mij?Datingsite vergelijken

Daten voor hoger opgeleiden

Let op: Deze pagina is bedoelt voor hoger opgeleiden die een serieuze partner zoeken. Wil je pure seks dating en foto’s uit wisselen? Dan raden wij deze dating site aan. Op deze pagina lichten wij alleen websites toe met serieuze intenties voor mensen die een relatie willen.

Er zijn genoeg mensen die graag online daten met iemand van hetzelfde opleidingsniveau. Het klinkt misschien wat standaard dat uiterlijk niet altijd alles is, maar het is in werkelijkheid wel zo. Het belangrijkste van een goede relatie is dat diegene bij je past en dat wordt in veel gevallen ook bepaald door het opleidingsniveau. Steeds meer hoogopgeleide singles maken gebruik van dating sites die specifiek gericht zijn op hogeropgeleiden.

Waarom dating voor hoger opgeleiden?

Ieder persoon is natuurlijk anders en verschillende soorten mensen hebben eigen wensen en behoeften. En als het om zoiets moois en belangrijks als liefde gaat is dat zeker niet anders. Je wil natuurlijk wel een partner vinden die dezelfde interesses en aansluiting heeft. Het komt veel voor dat het opleidingsniveau voor veel hoger opgeleiden een drempel is, vaak zijn de gesprekken te beperkt met mensen die wat minder lang naar school zijn geweest waardoor dates vaak uitlopen op niets.

Een langdurige relatie volhouden is erg moeilijk als iemand niet op hetzelfde niveau als jou is. Verschil in intelligentie kan leiden tot frustraties en mensen die gebruik maken van een datingsite die zich richt op hoog opgeleiden hebben dit in de praktijk vaak meegemaakt. Het is natuurlijk niet onmogelijk om een relatie te hebben met iemand van een lager niveau maar veel mensen vinden het moeilijk om zich aan te passen in een relatie.

Online dating voor hoogopgeleiden is gemakkelijk

Als je single bent en je bent op zoek naar een partner kun je het maar beter meteen goed doen. Je kunt jezelf daarom makkelijk inschrijven op een dating site voor hoger opgeleiden. Zo begin je direct aan gesprekken met mensen die gelijkgestemd zijn. Als je op zoek gaat naar een date met hetzelfde denkniveau voorkom je wellicht problemen die je eerder hebt ervaren. Zeker als je veel ambitie en doelen hebt kan er een flink verschil zijn in de verwachtingen van de relatie.

Wat betekent hogeropgeleide dating precies op een datingsite?

Recent onderzoek van het CBS laat zien dat het opleidingsniveau van twee partners vaak minder dan een niveau verschilt. Dat betekent bijvoorbeeld dat een stel met een partner met een afgeronde WO of master en een persoon met een afgeronde HBO opleiding samen zijn.

Op datingsites wordt met hoogopgeleid bedoeld dat een single minimaal een HBO opleiding heeft afgerond. Dat is vaak het minimum voor de meeste datingsites. Je denkt misschien dat er dan niet veel mensen overblijven maar niets is minder waar. Een groot deel van Nederland is namelijk hogeropgeleid en 3 op de 10 Nederlanders tussen de 15 en 75 jaar oud is hoger opgeleid.

Top 3 Hoger opgeleiden dating sites

algemene datingsite

1. Hoger Opgeleide datingsite | E-Matching

Als je op zoek bent naar een site met een divers aanbod aan hoger opgeleide singles dan ben je bij E-Matching aan het juiste adres. Je kunt op deze algemene datingsite bijna alle soorten hoger opgeleide singles vinden in elke leeftijdscategorie.

algemene datingsite

2. Hoger Opgeleide datingsite | Elite Dating

Bij Elite Dating wordt er specifiek gelet op de opleiding van nieuwe aanmeldingen. Daardoor probeert de datingsite zo veel mogelijk hoger opgeleide singles bij elkaar te brengen op een overzichtelijk platform.

algemene datingsite

3. Hoger Opgeleide datingsite | Parship

Als je op zoek bent naar een site met een divers aanbod aan singles dan ben je bij Parship aan het juiste adres. Je kunt op deze datingsite bijna alle soorten singles vinden in elke opleidingscategorie. Veel singles op Parship zijn over het algemeen hoogopgeleid.

Dating voor hoger opgeleiden vergelijken

Begin veilig met online dating en zorg dat je een vertrouwde hoger opgeleide datingsite kiest.

Bekijk en lees reviews over alle online hoger opgeleide dating aanbieders.

Begin snel & gemakkelijk met online daten en vindt een geschikte liefde.