Parship - De beste online datingsite voor u?

Voor diegene die op zoek zijn naar een serieuze relatie is Parship de juiste partner. Parship maakt gebruik van een unieke matching formule die wetenschappelijk gefundeerd en zeer succesvol is.

De klantenservice, en gebruiksvriendelijkheid heeft Parship hoog in het vaandel, dat merk je aan alles. Het bedrijf is opgericht in het jaar 2000 en mikte in het begin voornamelijk op hoger opgeleiden. Sinds 2015 proberen ze een breder publiek aan te spreken en is iedereen welkom.

Lees reviews over alle Datingaanbieders

 

Gemakkelijk alle datingwebsites vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

parship review
 • Klantenservice 80% 80%
 • Betrouwbaarheid 90% 90%
 • Prijs 40% 40%
 • Extra functionaliteiten 60% 60%

Contactgegevens Parship

Barbara Strozzilaan 201

1083 HN Amsterdam

Tel. +31 20 4990167

Voorkeur

Categorie

Intentie

Optie

parship onafhankelijke review

Parship – De beste dating aanbieder? 

Wat zijn de pluspunten van Parship?

 • Man-vrouw verhouding goed in balans
 • Door middel van een persoonlijkheidstest zoeken naar matches
 • Gratis uit te proberen

Wat zijn de Minpunten van Parship?

 • Prijs wordt pas aantrekkelijk bij een langer abonnement
 • Chatten alleen mogelijk bij betaald abonnement

Benieuwd of Parship de goedkoopste is? vergelijk hier

Eerst uit proberen of het bij je past?

Wil je kijken of dating site bij je past? Of nog nooit online naar een date gezocht? Geen zorgen je kunt eerst rustig rond kijken hoe het online daten werkt en of Parship jou daarbij prettig helpt.

Je hoeft dus niet eerste te betalen of zit vast aan abonnement waar je later voor moet betalen. Nee, lekker op gemak uit proberen dus. Veel datings sites scoren namelijk onder de maat, waaronder Parship.

Wat kun je dat met een gratis account bij Parship?

Je kunt stiekem best veel met een gratis account. We hebben hieronder een overzicht voor je gemaakt:

 • Partner voorstellen inzien
 • De profielen van je partnervoorstellen inzien
 • In contact komen met andere leden(dit is wel beperkt)
 • Uitbreiden en doornemen van je profiel
 • De uitslag van je persoonlijkheidstest zien
 • Zoekinstellingen wijzigen
 • De app van Parship downloaden en gebruiken

Kan ik berichten sturen en hoe werkt dit?

Jazeker kun je dat, de module om berichten mee sturen is lekker uitgebreid. Het doet qua gebruik heel erg denken aan Whatsapp. Ondanks de beperking bied het toch voldoende om op een prettige manier een bericht kunt sturen.

De kwaliteit van foto’s zijn slecht

Dat klopt, in het begin worden de foto’s wazig gemaakt. Als je contact legt met iemand word naarmate je elkaar beter leert kennen meer foto’s zichtbaar. Je kunt uiteraard ook altijd vragen om foto’s van de ander in te zien,

Hoe registreer ik me bij Parship?

Het registreren is erg makkelijk en bijna leuk om te doen. Nadat je een email adres en een wachtwoord hebt gekozen word je verder door het proces geleid. Je krijgt een lijst met wetenschappelijke vragen die helpen om jouw interesses te leren kennen. Ze noemen dit proces het Parship principe. Je bent ongeveer 20 minuten kwijt aan het invullen van de vragenlijst.

Ben eerlijk

Dit is een advies dat Parship je geeft, door het eerlijk invullen van de vragenlijst kunnen ze zeer gericht zoeken naar mogelijke partners. Een antwoordt is nooit goed of fout.

Hoe is de vragenlijst opgebouwd?

Als we kijken naar het eerste gedeelte van de vragenlijst bestaat deze uit gevarieerde vragen. Zo kun je eerst de vraag krijgen waar je woont en daarna vragen ze je uit te leggen waarom je op zoek bent naar een relatie. Sommigen vragen voelen heel persoonlijk.

Bij het tweede gedeelte van de vragenlijst merk je dat de focus zicht verlegd naar je eigenschappen en karakter. Zo vragen ze jezelf in 5 woorden te omschrijven, hoe een relatie er volgens jou moet uitzien, of je rookt en hoe je drankgebruik is.

Bij Het derde gedeelte van de vragenlijst vragen ze je om een afbeelding te kiezen die jou het meest aanspreekt. De plaatjes verschillen erg van elkaar. Op basis van je keuze kunnen ze veel over je vertellen. Best grappig dat dat kan.

Bij het laatste gedeelte vragen ze naar je gewoontes en hoe je tegen sommigen situaties aan kijkt. Zo vragen ze hoe jouw ideale huis er uit ziet en welke kleding je liefst draagt. Na deze vragen te hebben ingevuld kan Parship jou partner voorstellen doen die aansluiten op jouw wensen.

Benieuwd of Parship de goedkoopste is? vergelijk hier

Op basis van welke eigenschappen krijg ik partnervoorstellen?

Parship heeft een persoonlijkheidsprofiel van je geschetst. Je kunt deze altijd inkijken als je wilt. Je gaat naar profiel en dan naar testresultaten. Hier vind je dan ook op welke eigenschappen je dan partner voorstellen krijgt.

Voor wie is Parship geschikt?

Als je op zoek bent naar een serieuze relatie dan is dit een prima datingsite voor je. Wel is het grootste gedeelte van de gebruikers rond de 30 jaar. Maar liefst 76%. Er zijn uiteraard ook jongere gebruikers op de site maar in minder aantallen. Er zijn ook senioren te vinden op de dating site. Parship is simpelweg voor iedereen geschikt, zolang je op zoek bent naar een serieuze relatie ben je welkom.

Evenveel vrouwen als mannen zijn lid

Nouja, niet precies evenveel maar het scheelt niet veel. Van de gebruikers zijn er 52% vrouw en 48% man. Het opvallende is dat er meer vrouwen dan mannen zijn. Dit is bij andere dating sites vaak andersom. Volgens Parship komt dit omdat mensen die bij hun lid zijn vaak op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Vinden veel de ware liefde?

Het percentage is verassend hoog, maar liefst 38%. Dit wil zeggen dat ongeveer 3 op de 10 leden hun ware liefde hebben gevonden via Parship. Dat is dan ook het bewijs dat de formule die Parship gebruikt werkt.

Hoe zit het met de beveiliging van Parship

Maak je geen zorgen om de beveiliging, die is meer dan prima in orde. Waarom dan? We geven je een paar voorbeelden om die twijfels weg te nemen.

Je gegevens kunnen niet onderschept worden. De website maakt gebruik van een beveiligde verbinding met een SSL-certificaat. Je kunt dit herkennen aan het slotje in je adresbalk. Deze beveiligde verbinding voorkomt dat jouw privacy gevoelige gegevens bij de verkeerde beland.

Parship controleert de profielen

Er is een speciaal team dat ieder nieuw profiel grondig controleerd. Iedere nieuwe gebruiker van wordt gescreend op diverse factoren. Zo voorkomen ze dat er oplichters zich aanmelden of dat iemand een nepprofiel gebruikt. Het volledig uitsluiten van nepprofielen is helaas niet mogelijk maar Parship minimaliseert het aantal zo wel.

Als een gebruiker een van de regels overschrijd wordt die gebruiker direct verbannen en is ook nooit meer welkom. Ze vinden het na leven van de regels erg belangrijk omdat iedereen veilig online moet kunnen daten.

Zelf bepalen wat een ander ziet?

Je privacy instellingen staan standaard behoorlijk dicht. Dit voorkomt dat alle ingevulde gegevens voor andere inzichtelijk zijn. Je kunt zelf in de instellingen aangeven in welke mate jouw gegevens zichtbaar zijn. Zo geeft Parship je de regie wat iemand van je krijgt te zien.

Niet vreemd dat ze het keurmerk Veilig Daten hebben

Aangezien Parship het belangrijk vind dat menen veilig online daten is het ook niet raar dat ze beschikken over het keurmerk Veilig Daten. Dating websites die aangesloten zitten bij het keurmerk moeten aan zeer strenge eisen voldoen. Zo moet je beschikken over een goede beveiliging, beschikken over een klantenservice en transparant zijn met prijzen en abonnementen. Nu weet je dat je veilig online kunt daten.

Nog meer keurmerken

Ja zeker, buitenom het keurmerk Veilig Daten beschikt Parship ook over het Thuiswinkel Waarborg certificaat. Om dit certificaat te behalen moet een site aan strenge eisen voldoen. Waaronder de 5 zekerheden die het keurmerk als eis stelt.

Parship beschikt over een prima klantenservice

Parship beschikt over het Thuiswinkel Waarborg en zit aangesloten bij het keurmerk Veilig Daten. Hierdoor heb je garantie dat ze beschikken over een goede klantenservice die via mail of telefoon te bereiken is. Als je een vraag indient is de reactie tijd niet langer dan 24 uur. Ze maken helaas nog geen gebruik van een chatfunctie.

Wat zijn de kosten van een betaald account?

Om te beginnen kun je het gratis proberen. Je inschrijven en een profiel aanmaken is gratis. Op deze manier kun je kijken of online daten prettig is. Wil je kunnen chatten dan zul je moeten kiezen voor het betaalde abonnement. Parship is iets duurder dan vergelijkbare sites.

Het instap abonnement kost je € 22,90 per maand. Voor die € 22,90 krijg je wel de garantie dat je met andere leden in contact komt binnen je abonnement periode. Is het Parship niet gelukt om je in contact te brengen met andere? Dank krijg je je geld terug. No cure no pay.

Wat als het niet geschikt is voor jou?

Geen zorgen, je kunt je abonnement opzeggen wanneer je wilt. Zo zit je dus nergens aan vast

Eindconclusie Parship

Parship is een datingsite geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Je kunt het gratis uit proberen en bevalt het kun je overstappen naar het betaalde abonnement. De veiligheid is erg goed bij Parship en al je gegevens zijn goed beschermd. Al om al een prima dating site dus.