Relatieplanet - De beste datingsite voor u?

Kom achter alles wat de datingsite Relatieplanet je te bieden heeft. Al meerdere jaren op rij bekroond met website van het jaar en al 20.000 liefdesverhalen. De goedkoopste datingsite uitkiezen? Bekijk dan eens de vergelijker met alle datingssites.

Lees reviews over alle Datingaanbieders

 

Gemakkelijk alle datingwebsites vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

relatieplanet klantbeoordeling
  • Klantenservice 90% 90%
  • Prijs 70% 70%
  • Aanbod 80% 80%
  • Dekking / Keuzemogelijkheden 90% 90%

Contact Relatieplanet

Basisweg 30

1043 AP Amsterdam

050 – 5018080

Voorkeur

Categorie

Intentie

Optie

relatieplanet review

Datingsite Relatieplanet – Kom hier alles te weten van A tot Z

Niet de grootse maar wel een van de bekendste en meest betrouwbare dating website van Nederland, Relatie Planet probeert zich dan op betrouwbaarheid echt te onderscheiden. Zo hebben ze ook de titel van populairste Datingsite weten te bemachtigen.

En dat niet alleen dit jaar, nee, al vanaf 2009 mag Relatie Planet deze titel ononderbroken dragen. En de prijzenkast van Relatie Planet is nog verder gevuld, zo hebben ze de VARA Kassa test gewonnen en de award van thuiswinkel voor datingsites. Met de veiligheid zit het ook wel snor, ze hebben het keurmerk voor veilig daten van de consumentenbond.

Wat zijn de pluspunten van Relatieplanet?

– Website heeft veel leden

Goed werkende filter

Wat zijn de minpunten van Relatieplanet?

– Veel reclame voor betaald membership
– Inactieve members

Beschikt Relatieplanet over gratis functies?

Ja zeker, na dat jouw profiel is aangemaakt en je deze hebt bevestigd via de mail kom je op home page van de website. Hier vind je alle informatie over je profiel maar ook je matches, je berichten en je favorieten. Met een gratis account kun je achterhalen over Relatieplanet werkt voor jou.

Hieronder nog een keer alle functies die gratis te gebruiken zijn

– Kijken met wie je een match hebt
– Je berichten inbox bekijken
– Zoeken naar nieuwe matches
– Met andere members flirten
– Instellingen aanpassen
– Je profiel veranderen

Al benieuwd naar de exacte prijzen van alle datingsites? Vergelijk hier.

Een leuke functie die onderscheidend is

Een van de leuke functies van Relatieplanet is de flirt functie. Wel moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je profielscore moet hoger zijn dan 50, je mag geen foto’s op verzoek hebben en je moet een profielfoto hebben ingesteld. Voldoe je aan de voorwaarden dan krijg je de geselecteerde flirts te zien.

Hierbij zie je een overzicht van hun profiel en de foto. Lijkt je die persoon interessant? Druk dan op het groene hartje. Mocht het toch niks zijn dan kun je op het kruisje drukken. Alle leden die jou leuk vinden of je leuk vindt worden apart opgeslagen in een map. Hebben jullie beide interesse in elkaar dan heb je dus een flirt. Het is vergelijkbaar met de Tinder app, alleen zijn de leden vaak serieuzer.

De website stelt zelf al leuke dates voor

Mocht je het moeilijk vinden om te zoeken naar matches dan zit je bij Relatieplanet goed, ze stellen zelf al leuke matches voor. Mocht het niet je smaak zijn dan kun je zelf op zoek gaan. Door middel van de filters kun je je keuze verfijnen. Hierdoor weet je dat de voorgestelde match goed aansluit op jouw wensen.

Je kan filteren op algemene kenmerken zoals provincie, leeftijd en geslacht, maar je kunt ook uitgebreider zoeken als je meer voorkeuren hebt. Wil je iemand hebben die ook kinderen wilt of iemand met dezelfde geloofsovertuiging dan is dit via de filter mogelijk. Je kunt de voorkeuren ook opslaan zodat je bij de volgende keer zoeken niet alle opnieuw hoeft aan te geven.

Hoe registreer ik me bij Relatieplanet?

Dat gaat bij Relatieplanet erg makkelijk. Je kunt op de homepage ook al meteen de zoekfunctie gebruiken zodat je kunt testen hoe dit werk. Een profiel aanmaken is hiervoor niet nodig. Overtuigd dat dit de dating website voor jou is? Dan kun je je registreren.

Ik leg hieronder uit hoe dat gaat

Als eerste begin je met het aanmaken van een profielnaam en wachtwoord. Je kunt ook al meteen bepaalde voorkeuren aangeven zoals dat je alleen zestigplussers zoekt of lager opgeleiden. Hierna moet je de meer algemene informatie invullen. Wat voor werk je doet, of je gelovig bent en of je een kinderwens hebt. Na het invullen wordt er een mail gestuurd naar jouw mailadres, hierin staat een link om je account te activeren.

Wie ben je en wat zoek je?

Nu mag je gaan vertellen wie je bent en waar je voor staat. Vind je het moeilijk dit allemaal meteen in te vullen? Geen stress, Relatieplanet heeft hier eens standaard invulling voor, er staat dat jij het leuk vindt dat ze jouw profiel bezoeken en dat je snel een leuke tekst schrijft. Fijn hè, nu kun je dit invullen waar je tijd hebt. Door op je gebruikersnaam te klikken kun je de tekst aanpassen.

Vragen over jezelf

Er worden van allerlei vragen aan je gesteld, je maakt zelf de keuze waar je wel op niet op antwoordt. De niet beantwoorde vragen zien ook niet zichtbaar op je profiel. Geef zo veel mogelijk aan wat je zoekt in een man of vrouw of hoe hij/zij eruit moet zien. Houd je van sport, heb je een favoriete film of ben je fan van een band, dan zou ik dat zeker aangeven. Hoe meer interesses en karaktereigenschappen je laat zien hoe interessanter jouw profiel is om te bekijken.

Maak je profiel compleet door een of meer foto’s te uploaden. Zorg dat je goed zichtbaar bent op de foto’s. Je kan kiezen wie jouw foto’s mogen zien. Je kunt te allen tijde informatie van je profiel bijwerken.

Voor wie is Relatieplanet allemaal geschikt?

Relatieplanet is geschikt voor iedereen, het is tenslotte ook de slogan van Relatieplanet. Ongeacht je leeftijd, opleidingsniveau, geslacht of geloofsovertuiging, iedereen is welkom. Ben je op zoek naar een serieuze relatie dan is Relatieplanet iets voor jou. De gemiddelde leeftijd van de leden is tussen de 35 en 65 jaar oud. Dat wil niet zeggen dat er geen jongere of oudere leden te vinden zijn, het zijn er alleen minder.

Een goede eerste indruk maken, dat vind Relatieplanet belangrijk. Het rustig opbouwen van een leuk contact zonder meteen te moeten. Het hoeft namelijk niet meteen een relatie te worden, bouw het rustig op, kijk of er een klik is en leer elkaar op een ontspannen manier beter kennen. Denk je er over dezelfde manier over? Dan is Relatieplanet de datingsite voor jou.

Hoe zit het met de beveiliging?

Geen zorgen, ze zijn bij Relatieplaneet alert en professioneel als het draait om privacy en veiligheid. Er wordt dagelijks handmatig gecontroleerd of profielen, foto’s en teksten voldoen aan de gestelde eisen. Ze hebben hier zelfs een speciaal team voor.

Wat doet de datingsite dan precies?

Mocht er iets niet kloppen kan de datingsite direct actie ondernemen. Ze kijken ook naar ongewenst contact of foto’s die aanstootgevend zijn. Als je zelf denk dat iets niet klopt, kun je contact opnemen met de klantenservice en hier melding van doen.

Alle gegevens zijn goed beveiligd bij Relatieplanet en worden niet zo maar gedeeld. Je maakt gebruik van een beveiligde SSL-verbinding als je online gaat daten, hierdoor zijn jouw gegevens versleuteld en niet zomaar toegankelijk. Relatieplanet beschikt ook over het datingsite keurmerk en thuiswinkel waarborg.

De conclusie over RelatiePlanet

Relatieplanet is een makkelijk en fijn te gebruiken datingssite. Ze gaan professioneel om met je gegevens en hechten waarde aan het rustig opbouwen van een relatie. Niks moet alles mag.

eneco stroometiket

Veilig & Betrouwbaar

Relatie Planet vind jou veiligheid en gegevens erg belangrijk en zorgt ervoor dat deze veilig & gecertificeerd worden weg gestopt in de cloud. Profielen worden handmatig gecontroleerd, zo ben jij altijd veilig. De datingsite voldoet volledig aan het Keurmerk Veilig Daten

Uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten

Vind snel en gemakkelijk de type die perfect bij jou past. Door middel van unieke zoek en filter functionaliteiten heb jij binnen enkele momenten jouw ideale date gevonden!

Ook kun je gebruik maken van de handige Relatie Planet app met ontzettende veel actieve leden.

f

Snel & Gemakkelijk zoeken

eneco stroom

Transparant en makkelijk opzegbaar

Een écht eerlijke prijs

Relatieplanet biedt je een eerlijke prijs, het aanmaken van profielen, zoeken en het eerste contactmoment zijn volledig gratis.

Je betaalt namelijk pas wanneer je een daadwerkelijk berichtje verstuurt met daarin je contactgegevens. Duidelijk en helder. Heb je je date gevonden dan kun je je profiel makkelijk opzeggen.

Al flink wat jaren op rij

Relatie planet is zoals u ziet al een aantal jaren op rij uitgereikt tot website van het jaar. Deze verdienste krijg je natuurlijk niet zomaar, kijk snel of Relatie Planet iets voor jou toekomst kan betekenen!

pakketten eneco

Relatieplanet website van het jaar