Lexa Dating - lees hier alles over lexa dating

Alle informatie over Lexa dating
Datingsites vergelijkenReview
lexa review
 • Klantenservice 80%
 • Prijs 60%
 • Aanbod 90%
 • Dekking / Keuzemogelijkheden 80%

Contactgegevens Lexa

Postbus 10813

1001 EV, Amsterdam

020-5203880

Lexa Review

Datingsite Lexa – Lees alles over Lexa dating

Lexa is de grootste en misschien wel de bekendste datingsite van Nederland. Ze zijn niet voor niets marktleider in Europa. Lexa is onderdeel van een groter Frans concern genaamd Meetic, dit bedrijf werd in 2002 opgericht. Meetic beschikt over duizenden ingeschreven singels die gebruik maken van hun dating website.

Wat zijn de Pluspunten van Lexa?

 • Chatfunctie via de website
 • Er zijn altijd leden online
 • Site is gebruiksvriendelijk
 • App is gebruiksvriendelijk

Minpunten

 • Functies soms moeilijk te vinden
 • Sturen erg naar betaald lidmaatschap

Welke gratis functies heeft Lexa?

Net als bij veel andere datingssites kun je veel meer doen als je een betaald account hebt. Desondanks kun je bij Lexa veel doen met een gratis account. Hieronder zie je de functies die gratis te gebruiken zijn:

 • Door jou gevonden matches bekijken op de homepage
 • Shuffle optie hiermee kun je 100 partnervoorstellen krijgen
 • Wie er online is
 • Direct zelf zoeken naar singles
 • Op ieder moment je profiel aanpassen
 • Op ieder moment je instellingen aanpassen
 • Het versturen en ontvangen van berichten (dit is beperkt)
 • Profielen bekijken (dit is beperkt)
 • Meer uit je profiel halen met Lexamore

Lekker shufflen bij Lexa?

Geen zorgen je hoeft geen dansje te doen, dit is gewoon een functie bij Lexa. De shuffle optie lijkt op Tinder. Je krijgt een foto te zien en beknopte informatie, vind je die persoon interessant of wil je meer weten? Dan klik je op het vinkje.

Vind je de persoon niks? Dan klik je op het kruis. Hebben jullie beide op het vinkje geklikt, dan is er een match en kun je de persoon een bericht sturen.

Hoe werkt de zoekfunctie?

De zoekfunctie van Lexa is lekker uitgebreid. Je kunt op de gebruikelijke dingen filteren zoals woonplaats, geslacht en leeftijd, maar Lexa bied veel meer. Zo Kun je op lengte filteren zoals niet kleiner dan 1.50 meter of drank gebruik.

Wil je alleen actie leden dan kun je filteren op wanneer iemand voor het laatst online was of de inschrijfdatum. Dit allemaal zorgt ervoor dat je veel gerichter naar jouw nieuwe liefde kunt zoeken.

Give me more

Wil je meer matches die echt aansluiten op jouw persoonlijkheid en interesses? Kijk dan eens naar Lexamore. Met LexaMore krijg je een zeer gedetailleerd persoonlijkheidsrapport.

Je doet de test en ontvangt het rapport naderhand. Door de vraagstelling van de test leert lexa nog meer over hoe je bent en hoe jouw ideale partner eruit ziet en kan lexa je persoonlijkere matches aanbieden.

Ook mobiel erg toegankelijk

Met de mobiele app van Lexa kun je handig alle functies bedienen. De app kun je gebruiken op je telefoon, smartwatch en tablet. Zo kun je over al en altijd op zoek gaan naar leuke dates. De app is gratis op te halen in de app store, play store en Microsoft store.

Hoe registreer ik me bij Lexa?

Als je de website bezoekt word je al snel welkom geheten door chatbot Anna. Ze helpt je als niet weet waar je moet starten of hoe het werkt. Chatbot Anna helpt je stap voor stap de juiste richting in.

Helaas is ze geen echte vrouw waar je leuk mee kunt babbelen, maar het is wel een handige functie. Heb je toch niet zoveel met Anna dan kun je uiteraard op normalie manier jezelf registreren. Inschrijven is niet moeilijk en je hebt het zo gedaan. Je kunt na 10 minuten alles al geregeld hebben.

Algemene informatie

Om te beginnen vraagt Lexa om je algemene informatie, zoals je relatiestatus, afkomst en opleidingsniveau. Ook wil Lexa weten hoe lang je bent en wat je haarkleur is.

Hierna heb je de mogelijkheid om voorkeuren voor een partner te kiezen. Hier krijg je dezelfde vragen alleen dan wat je graag zou zien bij je partner.

Met imperfecties indruk maken

Love your imperfections zegt Lexa, en daar bedoelen ze iets mee. Misschien zijn jullie wel voor elkaar gemaakt om dat jullie juist dezelfde imperfecties hebben.

Je krijgt in het begin alleen maar de leuke kanten van iemand te zien en pas later de minder leuke kant, door ook je minder leuke kant toonbaar te maken krijgt de ander een veel completer beeld. Het kan natuurlijk ook een interessant gespreks- onderwerp zijn voor als jullie met elkaar gaan daten.

Hobby’s

Nadat je deze vragen hebt gehad mag je aangeven aan welke sport je doet, wat je hobby’s zijn, van welke muziek je houd en ga zo maar door. Je krijgt een hele lijst met opties wat je kan aanvinken als het van toepassing is. Je kunt helaas geen opties toevoegen, je moet kiezen uit wat voorgesteld wordt.

Je bent bijna klaar met je profiel, upload een profiel foto en maak een korte omschrijving voor je profiel. In de omschrijving kun je meer over jezelf vertellen of naar wat voor persoon je op zoek bent.

Vind je dit moeilijk? Lexa heeft een paar voorbeelden die je kunt gebruiken. Nu is je profiel klaar en kun je op zoek naar de ware.

Voor wie is Lexa geschikt?

Lexa richt zich niet op een specifieke doelgroep, maar probeert iedereen zich welkom te laten voelen. Dagelijks komen er duizenden singles bij. Wil je een leuke date of een lange relatie, Lexa bied het allemaal.

De site laat zich kenmerken als een grote datingsite waar iedereen welkom is. Door grootte de kans ook groter dat je geschikte persoon vind. Lexa is gewoon geschikt voor iedereen.

Hoe zit het met de beveiliging?

Lexa wil dat iedereen veilig kan daten. Ze controleren alle nieuwe profielen zelf en checken met een speciaal team hoe betrouwbaar de profielen zijn.

Ervaar je zelf iets vervelends of zie je iets wat je niet vind kunnen, kun je de makkelijk melden bij Lexa. Ze reageren hier direct op en zoeken het voor je uit.

Veilig opgeslagen

Je verbinding met Lexa is SSL versleuteld, dit zorgt ervoor dat niemand jouw gegevens kan onderscheppen. Lexa heeft ook nog handige tips op hun website over hoe je online veilig kunt daten. 

Verder is Lexa ook in bezit van het thuis winkel waarborg keurmerk en het keurmerk voor veilig daten. Je kunt er dus zeker van uit gaan dat Lexa je een veilige omgeving bied om online te daten.

Wat zijn de kosten van een lidmaatschap?

Mocht de datingsite je bevallen en je wil in contact komen met ander, kies dan voor het betaald lidmaatschap. Met het betaalde lidmaatschap krijg je de beschikking over meer functies. Je kunt berichten sturen en ontvangen, je krijgt geen advertenties meer, je ziet wie er interesse heeft in jou, zoveel profielen bezoeken als je wilt en uitgebreider zoeken.

Je hebt al een betaald lidmaatschap voor 9,99 euro per maand en is geldig voor zes maanden. Je kunt betalen met Creditcard, Paypal en via iDEAL.

Wil je niet meteen vastzitten aan abonnement, maar wel meer kunnen doen op de site. Dan kun je kiezen voor extra opties zoals, een boost of de icognitomodus.

Wat is dan precies die boost?

Met een boost zorg je ervoor dat je vaker zichtbaar bent in de zoekmachine. Kies je voor icognitomodus dan kun je iemand zijn profiel bekijken zonder dat diegene dat merkt.

Stoppen bij Lexa

Toch niet helemaal wat je ervan verwachten? Geen probleem, je kunt je lidmaatschap stopzetten door te gaan naar mijn instellingen en dan membership.

Let op stopzetten mag tot 48 uur voor dat de nieuwe maand begint. Wil je niks meer met lexa te maken hebben kun je ook je gehele account verwijderen. Dit vind je onderaan de pagina. Alles wordt dan ook echt voor je gewist.

Vergelijk alle datingsites

Gemakkelijk en snel inschrijven
Gemakkelijk en snel inschrijven
Gemakkelijk en snel inschrijven

Dating aanbieders reviews

Navigatie

Home

Dating aanbieders

Dating aanbieders vergelijken

Dating Reviews

Contact

Handige links

Blog artikel 1

Blog artikel 2

Blog artikel 3

Blog artikel 4

Blog artikel 5

Top 5 aanbieders

Relatieplanet

Parship

eMatching

Pepper

50 Plus matching

Navigatie

Home

Dating aanbieders

Dating aanbieders vergelijken

Dating Reviews

Contact

Handige links

Blog artikel 1

Blog artikel 2

Blog artikel 3

Blog artikel 4

Blog artikel 5

Top 5 aanbieders

Relatieplanet

Parship

eMatching

Pepper

50 Plus matching