Fier kunnen staan is voor elke man het voornaamste wat er moet gebeuren. Er kunnen zich echter soms wat kleinigheden voordoen en lukt het in de onderkamer dus niet meer om tot optimale prestaties te komen. Het is een probleem dat zich vooral de kop op begint te steken wanneer de leeftijd al naar boven de 50 gaat. Het lichaam ondervindt daarbij grote verandering en is dat te merken aan erectieproblemen die zich dan sneller de kop op kunnen steken. Bij erectieproblemen is het ook moeilijker om te jelken of de penis dikker te maken.

Voor een erectie is een gezond lichaam vitaal

Een erectie kan gezien worden als het eindresultaat van de algemene toestand waarin het lichaam zich in bevindt en moet daarbij gedacht worden aan de bloeddruk, verslapping van de spieren en tal van andere ziektes. Een verhoogde bloeddruk zorgt op den duur voor een verzwakking van de wanden van de bloedvaten en kan de druk binnen de zwellichamen niet volledig worden opgebouwd en kan de erectie niet alleen moeilijk op gang komen, maar zal de duur ook niet lang zijn. Personen die last hebben van diabetes worden ook vaker geplaagd door erectieproblemen. De zenuwen worden namelijk minder gevoelig en is het dit gebrek welke ook tot erectieproblemen leidt. Het zijn nu eenmaal wat ziektes die de kop opsteken vanaf een bepaalde leeftijd. Overigens kan het hebben van erectieproblemen die maar niet de betere kant op willen, een indicatie dat er wat mis met het lichaam is en het toch wel tijd is, om naar de dokter te stappen voor een grondig onderzoek. Ook een verhoogd cholesterolgehalte kan leiden naar erectieproblemen.

Het zal niet bij een ieder hetzelfde zijn

Lang voordat de leeftijd van 50 is bereikt, zal het lichaam al bepaalde signalen afgeven en is dat ook te merken aan een verlaging van de libido. Omdat elk lichaam nu weer anders reageert op de verandering van de functies en ziektes die mogelijk de kop opsteken, is het niet voor iedereen rond de 50 al duidelijk in welke richting de problemen nog meer zullen lopen. Er zijn zo personen die tal van ziektes hebben, maar dan nog optimaal in bed kunnen presteren. Het heeft dan ook veel te maken met het mentaal gedeelte. De gedachte alleen al dat de leeftijd al wat aan de hogere kant is, zal bij sommigen al een bepaald gevoel opwekken, eentje die aanduidt, dat het voorbij is op het gebied van de liefde en sex. Tijd om het dus over een andere boeg heen te gooien en meer tijd te besteden aan jouw hobby’s. Dat is in deze moderne tijd natuurlijk helemaal niet meer van toepassing en mag het sexleven niet op zo een jonge leeftijd een afgang hebben. Het gaat dus sterk om het gevoel dat men moet laten varen en mentaal de libido weer een nodige push wordt gegeven.

Wat te doen wanneer de problemen blijven aanhouden

De erectieproblemen kunnen soms dus van korte duur zijn en te maken hebben met schommelingen op mentaal gebied zoals bij een periode van langdurige stress, maar ook hormoonschommelingen. Het vinden van hulp kan op medisch gebied met behulp van medicijnen en worden die natuurlijk vaak eerst voorgeschreven voor eventueel aanwezige onderliggende klachten. Zo zal bij het gebruik van medicatie tegen een verhoogde bloeddruk, op den duur het lichaam weer herstellen waardoor het krijgen van een erectie er weer bijhoort. Naast medicatie, is het vaker ook een bittere pil die er geslikt zal moeten worden en wel in de vorm van het aanpassen van de levensstijl. Zo is het consumeren van veel vetten, suikers en zout al helemaal uit den Boze. Ook overmatig gebruik van alcohol staat aan de basis van veel erectieproblemen. Het mes snijdt in elk geval wel aan beide zijden omdat met het aanpassen van het levenspatroon niet alleen de erectieproblemen worden opgeheven of voorkomen, maar ook tal van andere kwalen de kop wordt ingedrukt.

Toch maar grijpen naar de blauwe pil?

Het is een vraag die zeker weleens door het hoofd schiet van personen die last hebben vanb erectie problemen, maar moet er bij het gebruik van erectiestimulerende middelen zoals pillen, er wel rekening gehouden worden met de bijwerkingen. Daar wordt er nog te licht over nagedacht, maar kunnen de gevolgen wel ernstig van aard zijn. Het is daarom wel aangeraden, om bij twijfel toch wel de arts in te schakelen en met dat advies op zak, zo een pil nu wel of misschien juist niet te gebruiken. Er zijn ook tal van natuurlijke extracten verkrijgbaar en hebben die over het algemeen een positieve invloed op de bloedcirculatie. Er kan op advies van de arts ook overgegaan worden tot het toedienen van hormomen om het lichaam weer terug te laten vallen naar een niveau waarbij niet alleen het krijgen van een erectie geen problemen meer zal vormen, maar dat ook andere functies van het lichaam weer een boost krijgen. Veel sporten heeft een positieve invloed op het testoterongehalte en mag wat extra conditie in de slaapkamer zeker niet ontbreken.

Ook van andere midellen kan er gebruik worden gemaakt

Er kan altijd ook een kijkje worden genomen naar de andere mogelijkheden die er zijn om de penis omhoog te krijgen. Zo kan jelken helpen omdat het de bloedcirculatie bevordert. Het gebruik van een cockring behoort ook tot een mogelijkheid, maar moet daar wel wat voorzichtig mee omgesproken worden. Met behulp van een vacuumpomp is de penis stijf te krijgen, ringetje erom en ben je zo weer gereed om aan de slag te gaan.

Het is bij erectieproblemen boven de 50 daarom wel van belang, dat de gezondheid wel in het oog wordt gehouden. Pas door daar weet van te hebben, kan er een oplossing bedacht worden. Dat kan op advies van de arts gebeuren, maar kan je ook zelf aan de slag. De rode draad blijft echter het erop nahouden van een gezonde levensstijl waar sporten ook deel van uitmaakt. Bij gebruik van midellen ter bevordering van de erectie, zal met de nodige voorzichtigheid te werk moeten worden gegaan. Er zijn dus tal van mogelijkheden om boven de 50, nog een normaal sexleven te hebben en heeft het een algemene positieve invloed op het lichaam.