Senioren datingsite vinden?

Kom er direct achter welke datingsite het meeste bij je past met de online dating keuzewijzer
Welke datingsite past bij mij?Datingsite vergelijken

Senioren dating, een prima oplossing voor veel ouderen

De technologie lijkt misschien wat te snel te gaan voor sommige senioren maar niets is minder waar. Online wordt er door de doelgroep ouderen veel gebruik gemaakt van datingsites, er zijn genoeg senioren die op zoek zijn naar een geschikte partner. Het draait voor deze doelgroep veel minder om uiterlijk, een single van 50+ weet vaak al waar hij/zij naar op zoek is. Er zijn veel datingsites die zich richten op een de doelgroep 50+.

Tegenwoordig kun je de datingsites voor senioren al niet meer op een hand tellen. Toch zijn er 3 aanbieders die er duidelijk bovenuitspringen. De leeftijd op de datingsites voor senioren ligt vaak tussen de 50-60 jaar maar het komt ook wel eens voor dat er een single van 65 jaar of ouder online is.

Dat is niet zo gek want recent onderzoek van het CBS toont aan dat ouderen vaker eenzaam zijn dan jongeren en dat ze veel missen in de sociale contacten. Dit komt vaak omdat veel senioren weinig contact hebben met anderen, of dat ze te weinig emotionele steun ontvangen. De cijfers liegen er ook niet om want er zijn op dit moment meer dan 4,1 miljoen 55-plussers. Meer dan 1 miljoen mensen van deze groep voelt zich eenzaam.

Vaak gaat het ook niet eens om echte liefde maar meer om vriendschap. Uit het onderzoek van het CBS kwam naar voren dat 74% van de respondenten aangeeft een goede vriend of vriendin in het leven te missen, je kunt je dat natuurlijk goed voorstellen als je elke dag alleen thuis komt, alleen eet en alleen gaat slapen.

Bij personen die ouder dan 65 jaar zijn voelt ruim 900.000 mensen van de 2,9 miljoen mensen zich eenzaam. Gelukkig kunnen ouderen nu het heft in eigen handen nemen en kiezen voor een online datingsite, om een partner te vinden, of om een vriendschap voor het leven te sluiten. Dit geeft je te denken, zeker als je weet dat ruim 40% van de Nederlanders die 50+ is zich eenzaam voelt.

De datingsites voor ouderen worden speciaal ingericht voor ouderen. Jongere leden worden niet toegelaten. Een twintiger kom je natuurlijk niet snel tegen op een site voor senioren. De categorie ouderen bestaat meestal uit een doelgroep van 50-75 jaar oud. Nederland is aan het vergrijzen en dat zien we terug in het aantal mensen met een leeftijd ouder dan 65 jaar oud. Nederland telt in 2017 al 3,1 miljoen 65plussers. Het aandeel ouderen blijft de aankomende jaren stijgen en de vraag voor oplossingen voor senioren wordt alleen maar groot.

  • Christelijk dating
  • Vreemdgaan dating
  • Sex dating
  • Gay dating
  • Handicap dating

Datingsites vergelijken

Begin veilig met online dating en zorg dat je een vertrouwde datingsite kiest.

Bekijk en lees reviews over alle online dating aanbieders.

Begin snel & gemakkelijk met online daten en vindt een geschikte liefde.