Speed dating

Kom er direct achter welke datingsite het meeste bij je past met de online dating keuzewijzer
Welke datingsite past bij mij?Datingsite vergelijken

Uit de naam valt er al uit te halen, dat deze vorm van dating snel geregeld dient te zijn en er niet eindeloos met elkaar gesproken zal worden. Right to the point bij wijze van spreken en wordt er niet alleen gebruik van gemaakt door personen die wat krap zitten met tijd (is eerder regel dan uitzondering in deze tijd), maar ook zij die er niet op gesteld zijn om na zoveel tijd gestoken te hebben in het contact, voor een teleurstelling komen te staan. Bij speed dating gaat alles er snel aan toe en is het hoofddoel, om snel een geschikte partner te vinden.

De basis is wel hetzelfde

Ondanks de snelheid waarmee alles te werk gaat bij speeddating, is het van belang, dat alles geordend verloopt en alle regels worden nageleefd. Gegevens van alle deelnemers worden dan ook opgeslagen en is dat gelijk een waarborg dat alles overzichtelijk verloopt. Het bekijken van de verschillende profielen is ook hetzelfde als bij de andere vormen van dating, maar ligt het verschil in, dat er geen ellenlange conversaties of berichten voor moeten gaan, om een date te kunnen plannen. Er wordt dus niet “moeilijk” gedaan om een datum en plek af te spreken en zit jij al gauw tegenover de persoon met wie je hebt afgesproken. Er wordt ook wel gebruik gemaakt van een centrale plek waar meerdere singles elkaar kunnen ontmoeten en waar er sessies worden gehouden en iedereen in staat wordt gesteld om binnen een korte tijd (een paar minuten) kennis te maken met een aantal personen. Indien er sprake is van een match, kunnen er verder afspraken worden gemaakt en kunnen ook de contactgegevens uitgewisseld worden. Indien zo een sessie dus succesvol verloopt, kan al binnen een dag een leuke partner gevonden worden.

Het is daarom ook vrij populair

Niet meer eindeloos lang in onzekerheid blijven en al binnen een dag of twee weten of je de ware gevonden hebt, dat is het sterkste punt van speeddaten. Er is echter wel een nadeel aan verbonden: omdat alles nogal snel te werk gaat, is het resultaat voor het grootst gedeelte afhankelijk van de eerste indrukken. Wie soms dus wat onzeker overkomt of verlegen is, kan speed dating soms wat teleurstellend overkomen. Een goede voorbereiding kan daarom niet kwaad en moet je wel zelfverzekerd overkomen. Let extra op het uiterlijk, oefen wat met openingszinnen en zorg je er ook voor dat je wel eerlijk voor de dag komt. Je valt anders wel door de mand en loopt zo een date alsnog uit op een teleurstelling. Er zijn daarom van te voren al indelingen gemaakt waarbij men zich kan aanmelden bij de groep naar keuze. Dit geeft al een voorsprong bij het kennismaken omdat er dan al sprake is van een gemeenschappelijk aanknopingspunt en het gesprek van daaruit gevoerd kan worden. Kan worden, want iedereen is vrij om op zijn of haar manier zo een date te benaderen. Het is soms zelfs mogelijk om een beroep te doen op wat hulp omdat sommigen onder ons vrij verlegen zijn en het gewoon niet over zich heen kunnen krijgen om tegenover een date te zitten en een gesprek te beginnen.

Wie dus geen tijd of zin heeft om lang bezig te zijn met het zoeken van een date, kan met speed dating daar zeker wel aan zijn of haar trekken komen. die werkwijze die er gevolgt wordt is er eentje, waarbij je gelijk op de hoogte zal zijn over het wel of niet geslaagt zijn van de kennismaking. veel keuzemogelijkheden zijn er ook en zorgt dat voor een groot aantal matches. Waar bij andere vormen van dating er soms weken tot zelfs maandenlang gewacht dient te worden voordat het eindelijk duidelijk is wat het vervolg zal zijn en er een afspraak kan worden gemaakt, zit het bij speeddating dus weer anders.

Speed Datingsites vergelijken

Begin veilig met online dating en zorg dat je een vertrouwde datingsite kiest.

Bekijk en lees reviews over alle online dating aanbieders.

Begin snel & gemakkelijk met online daten en vindt een geschikte liefde.