Verbeter je sociaal contact tijdens het (online) daten!

jul 25, 2018 | Dating Websites | 0 Reacties

jul 25, 2018 | Dating Websites | 0 Reacties

Verbeter je sociale contact, je zult het verschil merken

We weten allemaal vrienden en familie maken het leven een stuk beter en daar hoort ook zeker sociaal contact bij. Wanneer je goed bent in sociaal contact wordt het leven een stuk gemakkelijker, je kan hier natuurlijk ook handig gebruik van maken tijdens het online daten. Maar jammer genoeg bezit niet iedereen deze sociale vaardigheden, veel mensen weten niet wat voor houding ze moeten aannemen in sociale situaties, of bij grote groepen mensen.

Daarom hebben wij voor jou een aantal punten op een rijtje gezet om je sociale kant te verbeteren. Dit gezegd hebbende, het is niet makkelijk om direct te veranderen in sociaal contact dit gaat op het begin veel oncomfortabele situaties geven, maar hier leer je van.

Durf naar jezelf te kijken

Voordat je jezelf wil verbeteren in sociaal contact moet je eerst naar jezelf kijken. Wordt bewust van je houding en reactie tegenover anderen, en dan vooral tegen onbekenden. Schrijf deze dingen voor jezelf op, je komt er op deze manier achter welke punten je moet verbeteren en aanpassen om een goede eerste indruk achter te laten. Vaak kom je ook achter het probleem zelf waarom je zo reageert, dit kan door eerdere gebeurtenissen komen in je leven. Je kan deze dan ook wat makkelijker aanpakken en verbeteren.

Het is voor de mens niks raars om vanuit oude herinneringen te reageren, we reageren daarom niet op de manier zoals het zou moeten om een goede eerste indruk achter te laten bij jouw date. Mensen zijn vaak bang dat door die oude herinnering iets weer gaat gebeuren dus reageren ze zo. Maar probeer dit aan de kant te zetten, je moet leren openstaan voor nieuwe ervaringen en uit je comfortzone treden, zo krijg je als mens een steeds betere sociale houding en laat je een betere eerste indruk achter bij jouw date.

Jouw persoonlijke lichaamshouding zegt vaak veel

Het is van groot belang om te weten wat voor lichaamshouding je hebt, wanneer je een foute lichaamshouding hebt krijg je deze ook vaak teruggekaatst van de persoon waarmee je contact hebt. Misschien snap je nu waarom woorden alleen niet genoeg zijn, wat je uitstraalt moet goed zijn om goed terug te krijgen. Zo is de eerste indruk vaak afhankelijk van jouw eigen lichaamshouding, hoe zelfverzekerder je overkomt, hoe beter.

Blijf praten met elkaar

Stel je komt nieuwe mensen tegen in je omgeving of het nou over een date gaat of een nieuwe collega, probeer dan deze mensen spontaan te begroeten op een uitnodigende manier. Op deze manier laat je jezelf zien van een sociale kant, waardoor de persoon waarmee je praat zich ook meer op zijn gemak voelt.

Daarnaast is het van groot belang dat je goed luistert naar deze persoon en ook inhaakt op zijn verhaal, dit zorgt ervoor dat de persoon waarmee je praat ziet dat je daadwerkelijk interesse toont. Het geven of delen van ervaringen of ideeën geeft een gevoel van vertrouwen aan een ander persoon omdat je ze toch iets persoonlijks vertelt over jouw eigen leven.

Online dating

Sociaal contact kan verbeterd worden door gebruik te maken van alle vele datingsites. Je komt verschillende mensen tegen op deze sites waarmee je gemakkelijk contact kunt leggen en zo kunt oefenen met sociaal contact, je gaat merken dat sociaal contact steeds makkelijker wordt naarmate je meer gesprekken voert met mensen. Veel van de bekende datingsites komen met een chatoptie waarmee je gemakkelijk in contact kan komen met andere singles.

Het doel is natuurlijk om face-to-face beter te worden in sociaal contact, maar datingsites zijn een goede eerste optie om jouw sociale contact te verbeteren op het gebied van liefde. Persoonlijk contact kan altijd nog wanneer je voelt dat je een echte klik hebt met een potentiële date.

dating parship

Parship Meest gekozen | Winnaar beste datingsite  ⭐⭐⭐⭐⭐

dating pepper

Pepper Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015 ⭐⭐⭐⭐⭐

Relatieplanet Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015 ⭐⭐⭐⭐

50+ Match Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015

Lexa Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015

Alle datingaanbieders reviews

Handige & leuke Video’s

Waar moet ik over praten op de eerste date? Alles van A-Z!

Er zijn natuurlijk talloze dingen op te noemen die je absoluut niet moet doen tijdens het online daten. Toch maken veel mensen fouten op dit gebied en daarom hebben wij alle do’s en don’ts op een rijtje gezet. Natuurlijk zijn ook wat dingen die wel kunnen helpen in...

DE Grootste Afknappers bij het Online Daten

Iedereen weet wel waar we het over hebben. De dingen die je date absoluut niet moet doen, en als degene ze dan toch doet denk je vaak nog even een keer na voordat je de volgende date afspreekt. Toch zijn veel mensen er ook zelf bang voor, iets doen of zeggen waardoor...

De Vele Voordelen Van Het Online Daten

Steeds meer mensen wagen zich aan het daten via een datingsite. De teller met het aantal gebruikers op datingsites groeit aanzienlijk en telt al enkele miljoenen mensen. Dit is ook de reden dat er steeds meer datingsites actief zijn en mensen het lastig vinden om te...

4 signalen dat een man je echt leuk vindt

Als we gevoelens hebben of alleen iemand leuk vinden dan willen we natuurlijk graag weten of diegene dezelfde gevoelens deelt als jou. Zelfs wanneer jij als vrouw je niet voelt aangetrokken tot een man, kan het alsnog goed van pas komen om te weten wanneer een man jou...

De eerste afspraak met je online datingpartner

Tegenwoordig maken veel mensen in Nederland massaal gebruik van datingsites of apps. Dit is natuurlijk handig voor de mensen die het erg druk hebben en weinig tijd hebben om lekker een avondje naar het café te gaan om nieuwe mensen te ontmoeten. Stel je bent iemand...