Wat zijn goede openingszinnen?

nov 8, 2018 | Dating Tips | 0 Reacties

nov 8, 2018 | Dating Tips | 0 Reacties

In het nachtleven draait het bij het sociaal contact leggen bijna alles met hoe het eerste contact plaatsvindt. Dit kan voor veel mensen spannend zijn om iemand voor het eerst aan te spreken. Bij veel mensen is dit nog best lastig en gaat het niet altijd goed. Dit komt omdat ze zichzelf geen houding weten te geven, ze nerveus zijn voor het eerste contact of ze niet goed weten wat ze willen of kunnen zeggen. Bij veel mensen ontstaan snel ongemakkelijke situaties, maar deze kunnen voorkomen worden.

Als je ook maar een beetje houvast heb in hoe je iemand kan aanspreken in de kroeg, tijdens een festival, op een datingsite of op de dansvloer, zal je merken dat het minder ongemakkelijk zal worden. Mocht het het gelukt zijn om iemand aan te spreken, dan zal je met diegene een hoop plezier kunnen beleven. Daarom is het zeker de moeite waard om jezelf aan te leren hoe je eenvoudig contact kunt leggen met andere mensen.

 Het is van belang om hierin te oefenen, zodat je meer vertrouwen voelt tijdens het uitgaan om andere mensen aan te spreken. Een goede openingszin kan een goede compagnon zijn. Daarom is het ook van belang om er een paar uit je hoofd te leren, zodat je deze op het juiste moment kan toepassen. Toch is dit niet het enigste wat er bij komt kijken en wat een openingszin goed maakt. Het is daarom belangrijk je bewust te zijn van andere factoren en deze ook goed toe te passen. Daarom geven we hier wat tips om openingszinnen op de juiste manier toe te passen in de toekomst. 

Aanpassen aan je situatie

Tegenwoordig bestaan er zoveel openingszinnen, en daar bevinden zich ook de standaard openingszinnen bij. Deze zinnen kent iedereen wel, en zijn een te groot cliché om er succes mee te halen. Hiermee zal je vaker een slechte indruk achterlaten en het vergroot de kans om een rug te zien aanzienlijk, dan dat iemand een gesprek met je zal beginnen. Het is van belang dat je van te voren goed kijkt in welke situatie je je bevindt. Op deze manier kun je, zonder veel moeite te doen, je alvast voorbereiden en er op deze manier een voordeel uit halen.

Het toepassen van openingszinnen

Mocht je bijvoorbeeld iemand tegenkomen in de supermarkt, kun je een opmerking maken die te maken heeft met bijvoorbeeld de reden dat ze daar is. Zo kun je bijvoorbeeld een opmerking maken over de boodschappen die ze op dat moment aan het doen is, en wat ze daarmee gaat maken. Op deze manier kun je snel het ijs breken en heb je een mooi begin van het gesprek. Hierbij schrik je de persoon niet af, maar kun je snel en simpel het gesprek aangaan, waarbij je ingaat op waar de persoon zijn aandacht op dat moment bij heeft.

Introduceer de openingszin

Een ander belangrijk aandachtspuntje bij het gebruiken van een openingszin, is de manier waarop deze wordt verteld. De manier waarop je de zin vertelt, is net zo belangrijk als de zin zelf. Het kan een groot verschil in effect betekenen in dezelfde situatie, door de manier waarop de zin wordt vertelt. Daarbij is het van belang dat je al ooit eerder een beetje contact hebt gelegd met de persoon die je wilt aanspreken. Mocht je een wildvreemde aanspreken in de supermarkt met de openingszin “wat ga koken met deze ingrediënten?” zonder dat er ooit contact is geweest, zal de persoon wellicht van je schrikken en geïrriteerd weglopen.

Mocht je in een dezelfde situatie al een tijdje met haar gesproken hebben en haar eventueel zelfs hebben geholpen met het zoeken naar de ingrediënten, dan kan deze zin heel anders overkomen. Er is hier namelijk al eerder contact geweest, waardoor een openingszin veel meer effect zal hebben en deze logischer in het gesprek plaatsvindt. Ook is het voor de persoon die je aanspreekt makkelijker op te antwoorden, omdat er al contact is geweest, ook al was het minimaal. Het is dus van belang om de zin op het juiste te moment en juiste manier te gebruiken, zodat deze het juiste effect zal hebben.

Toon je interesse

Door het goed observeren van de omgeving en een kalme opmerkzame houding aan te nemen, kun je de openingszin op een andere manier brengen, namelijk uitnodigend en zelfverzekerd. Hierbij laat je zien dat je niet bang, nerveus of onzeker bent, waardoor er interesse gewekt wordt bij de ander.

Daarom is het van belang dat je bij een goede zin je sekswaardigheid toont en duidelijk aangeeft waarom je de ander aanspreekt. De omgeving, je houding en hoe je haar aanspreekt is net zo van belang als een goede openingszin die je uitspreekt tegen de ander. Zo kun je iemand voor een groot deel versieren met je lichaamstaal, dit maakt dan ook het verschil tussen alleen een goede zin of een openingszin die werkt. Hoe beter het gebruik van je lichaamstaal voordat je iemand aanspreekt, dus te beter zal het resultaat zijn.

Maak fysiek contact

Als je eenmaal de openingszin gaat gebruiken, is het goed om bij het inzetten hiervan meteen fysiek contact te maken. Hiermee kan je een hoop ongemakkelijkheid voorkomen en breek je makkelijker het ijs. Dit moet wel gebeuren met een hoop zelfvertrouwen, anders komt het bij de ander ongemakkelijk over en heeft het een negatief effect. Door het gelijk leggen van fysiek contact, win je gelijk de aandacht en maak je je openingszin extra sterk.

Op deze manier kan de ander er niet omheen, en zijn je eigen intenties meteen duidelijk. Buiten het feit dat je een goede openingszin gebruikt, is het dus van belang dat je meteen fysiek contact met de ander krijgt. Zorg hierbij dan ook voor een zelfverzekerde houding en dan je jezelf duidelijk uitspreekt.

Goed werkende openingszinnen

Tegenwoordig bestaan er een hoop verschillende openingszinnen, die jij bijna allemaal kunt gebruiken. Vaak zijn de beste zinnen ook de meest directe openingszinnen, want hierbij wordt meteen duidelijk wat je wil. Daarnaast zijn ze nog eenvoudig in gebruik. Een paar voorbeelden zijn: “Hey, wie ben jij?” waarbij je haar meteen een hand geeft en het eerste contact legt. Een ander mooi voorbeeld is: “Hey, ik zag je staan en vond je er knap uitzien dus ik moest wel even jou aanspreken.” Zulke zinnen waarbij complimentjes in zitten, zijn vaak een goede start om een gesprek aan te gaan.

Als dit niet helemaal geschikt is voor jou, dan kun je ook gebruik maken van minder directe zinnen. Deze zinnen zijn wat algemener, en kunnen ook in een normaal gesprek plaats vinden. Het risico hierachter is de persoon niet door heeft dat je hem/haar leuk vindt en dat je diegene daarom aanspreekt. “Hey, kun je me vertellen welk drankje je het liefst drinkt?” of “Mag ik jou om vrouwelijk advies vragen over…?” zijn hier voorbeelden van. Het beste wat je kunt doen is je eigen openingszin verzinnen, die je op dat moment kunt toepassen.

dating parship

Parship Meest gekozen | Winnaar beste datingsite  ⭐⭐⭐⭐⭐

dating pepper

Pepper Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015 ⭐⭐⭐⭐⭐

Relatieplanet Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015 ⭐⭐⭐⭐

50+ Match Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015

Lexa Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015

Alle datingaanbieders reviews

Handige & leuke Video’s