542175-okcupid-logo

Datingsite die singles match op basis van wie je werkelijk bent en waar je van houdt.

OkCupid

De eerste indruk men van elkaar heeft door naar elkaars foto te krijgen, is in de meeste gevallen doorslaggevend voor een verder contact. Echter werkt deze methode ook vaak in het nadeel van veel personen omdat men de kans niet krijgt om hun prachtig karakter te tonen of juist te praten over hun unieke hobby’s. Allemaal zijn het punten die een grote rol zullen spelen bij het kunnen opbouwen van een stevige relatie of gewoon een langdurige vriendschap. Okcupid werkt daarom ook volgens een zeker algoritme dat ervoor zorgt dat er een match wordt gemaakt op basis van gemeenschappelijke aanknopingspunten.

Onze 5 Topplatformen

9,4
Beoordeling
Bekijken
8,8
Beoordeling
Bekijken
8,3
Beoordeling
Bekijken
7,9
Beoordeling
Bekijken
7,5
Beoordeling
Bekijken
Voordelen Nadelen
✓ Nadruk wordt niet op het uiterlijk gelegd
✓ Bescherm je privacy
✓ Bij aanmelding vragenlijst invullen
✓ Veilig in gebruik
✓ Veel opties
✓ Onverantwoordelijk gedrag wordt aangepakt
✗ Geen 

OkCupid is van oorsprong een Amerikaanse online datingsite en werd opgericht in 2004. De site is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste datingsites ter wereld. Zo zijn er leden van over de hele wereld die zich dagelijks aanmelden. OkCupid onderscheidt zich van andere datingsites door veel mogelijkheden toe te voegen, ook al maak je gratis gebruik van de site. Je kunt kosteloos berichten lezen en versturen. De site is volledig Engelstalig en je kunt je aanmelden via je Facebook profiel. OkCupid heeft een internationaal karakter en de kans bestaat dat je iemand kunt leren kennen uit een ander land. Niet echt ideaal als je in Nederland woont, maar gelukkig zijn er alternatieven in Nederland om dit gemakkelijk te maken.

Zoals bij iedere datingsite of app kun je bij OkCupid een eigen account aanmaken waarmee je de ruimte krijgt om je eigen profiel in te vullen. In dit profiel kun je wat informatie over jezelf vertellen, je beste eigenschappen op te sommen en je interesses aangeven. Een onderdeel van het aanmelden is dat je eerst een uitgebreide vragenlijst kunt beantwoorden. Deze vragen zijn nodig om het algoritme te laten werken. Waar veel datingsites je laten swipen gebruikt OKCupid wiskunde om dates voor je te regelen. Het algoritme doet het werk tot er een geschikte match voorbijkomt. De site heeft verschillende functies die je kunt gebruiken om anderen te ontmoeten. Met de discovery functie kun je zoeken naar mensen die je passies en interesses delen, met DoubleTake kun je swipen en bovendien kun je nog gematcht worden.

Als één van de oudste datingsites is het dus belangrijk dat veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Voordat leden andere leden kunnen benaderen gaan ze een overeenkomst met OkCupid aan dat ze geen intimiderende, ongewenste of seksueel expliciete berichten versturen. Het systeem van OkCupid controleert vervolgens alle verstuurde berichten, zodat deze eenvoudig te rapporteren zijn. Verder is er een SSL-encryptie waarmee alle gegevens met een versleuteling verzonden worden en voor buitenstaanders is er geen toegang tot de profielen van de datingsite.

OkCupid ervaringen

OkCupid is een populaire datingsite met duizenden gebruikers. De meeste ervaringen zijn erg positief van gebruikers in het algemeen.  Het platform is erg geschikt om een date op te zetten door het grote aantal leden en gebruiksvriendelijkheid van het platform.

OkCupid review

OkCupidstaat genoteerd als één van de top datingsites in het segment. De reviews van OkCupid zijn dan ook erg positief, in het algemeen wordt OkCupid als één van de topsites beoordeeld in Nederland. Online en op de website kan je vele reviews van OkCupid vinden om een goed beeld te krijgen wat mensen vinden van de datingsite.

OkCupid contact

Wil je contact opnemen met OkCupid voor een vraag of opmerking? Dat kan het beste via de website van OkCupid NL. Bezoek daarom de officiële website van de datingsite. Via de officiële website vindt je diverse contactmogelijkheden.

Onze 5 Topplatformen

9,8
Beoordeling
Bekijken
7,9
Beoordeling
Bekijken
6,7
Beoordeling
Bekijken
6,4
Beoordeling
Bekijken
6,2
Beoordeling
Bekijken