Dating for geeks

Kom er direct achter welke datingsite het meeste bij je past met de online dating keuzewijzer
Welke datingsite past bij mij?Datingsite vergelijken

Niet voor een ieder is het zo eenvoudig om naar de persoon te stappen die men zo leuk vindt en zijn er een aantal redenen die daar voor kunnen zorgen. Verlegenheid en ook onzekerheid liggen vaak ten grondslag aan het maar niet kunnen leggen van het contact en zou het dus niet zo fijn zijn voor deze groep waneer er geen alternatieven geschapen zouden zijn om toch wel aan hun wensen te kunnen voldoen. Bij dating voor geeks gaat het nu eenmaal niet specifiek om personen die verlegen zijn om naar een ander te stappen voor een date, maar komt het wel relatief meer voor bij deze groep. Ook zijn er veel belangstellenden, die graag nader kennis willen maken met een geek en dat via een datingsite zullen doen.

Wat is er zo bijzonder aan?

Een geek wordt normaal beschouwdt als een persoon die wat verlegen de samenleving binnenstapt en die de aandacht ook steekt in andere aspecten zoals de wetenschap. Dit zorgt er dus vaak wel voor, dat men de realtiteit enigzins uit het oog verliest. Ook gebrek aan tijd voor al het andere wat er te halen is, speelt een grote rol bij een geek en is dat vooral te merken wanneer ze van plan zijn op stap te gaan en een date zoeken. Op de al drukbevochten markt van singles, is er weinig ruimte over voor geeks en voelen zij zich vaak uitgesloten. Daar wordt met deze vorm van dating dus een eind aan gebracht en is het ook opvallend dat veel “niet geeks” er een kijkje komen nemen. Er valt namelijk wel veel te halen op zo een datingsite en gaat het om aantrekkelijke personen die ook nog over een prettig karakter beschikken. Niets minder dus dan het aanbod op een doorsnee datingsite en moet er alleen maar rekening gehouden worden met een datingpartner die wat verlegen over zal komen of niet zo veel ervaring heeft op liefdesgebied.

Dat mag echter geen probleem vormen

Ook niet voor de geek zelf die besloten heeft om middels het daten aan een partner te komen. Doordat alles in de eerste instantie verloopt via een datingsite, wordt de drempel verlaagt en is het eenvoudiger om een profiel aan te maken dan om daadwerkelijk een gesprek aan te knopen. Door het ijs in de eerste instantie te breken door berichten naar elkaar te sturen, is bij een ontmoeting haast alle verlegenheid verdwenen en lijkt het alsof men elkaar al jaren kent. Kans op slagen heeft zo een date dus wel, ook wanneer beide partners geeks zijn. Het is altijd leuk wanneer er gemeenschappelijke aanknopingspunten worden gezocht en is de focus in de eerste instantie niet op het hebben van sexueel contact. Dat kan snel veranderen nadat men elkaar beter heeft leren kennen en kan zo een geek zich ontpoppen tot een ware “freak”. Geen probleem, want dat hoort er allemaal bij en is iedereen vrij om zijn of haar mening en voorkeuren kenbaar te maken.  Na de eerste kennismaking en daadwerkelijke ontmoeting, kan zo een relatie alle kanten op.

Ook voor geeks zijn er dus mogelijkheden geschapen om aan een relatie te werken en kan ervoor gekozen worden om die uit te diepen of juist te gaan voor uitsluitend sexueel contact of gewoon vriendschap. Alles is mogelijk bij dating voor geeks en komen er ook veel personen op de site, die geen geeks zijn, maar wel graag met eentje kennis willen maken. De vrijheid die zij daarbij krijgen om op een datingsite hun voorkeuren te uiten, is vrij uniek omdat ze zo eindelijk eens de kans krijgen om op een nuchtere wijze kenbaar te geven aan al hun wensen die zij hebben ten opzichte van een partner.

Datingsitesvoor nerds vergelijken

Begin veilig met online dating en zorg dat je een vertrouwde datingsite kiest.

Bekijk en lees reviews over alle online dating aanbieders.

Begin snel & gemakkelijk met online daten en vindt een geschikte liefde.