Casual dating

Kom er direct achter welke datingsite het meeste bij je past met de online dating keuzewijzer
Welke datingsite past bij mij?Datingsite vergelijken

De naam verklapt het misschien wel en gaat het hier om een vorm van daten waarbij de partners het wel van te voren duidelijk maken dat ze geen vergaande verplichtingen naar elkaar toe hebben en het meer gaat om een relatie waarbij men op regelmatige basis in contact komt met elkaar. Dat kan sexueel contact ten grondslag hebben, maar kan het ook gewoon gaan om wat extra aandacht waar men behoefte aan heeft. Het maakt er dus weinig aan toe wat de reden is, maar is er geen sprake van verplichtingen naar elkaar toe. Dat maakt het nu zo aantrekkelijk en biedt het de mogelijkheid om toch aan jouw trekken te komen zonder dat er vergaande afspraken gemaakt dienen te worden.

Dus alleen voor personen die al in een relatie zitten?

Dat idee heerst er nogal wanneer er gesproken wordt over casual dating en komt dat door de verplichtingen naar elkaar toe die er ontbreken. Er is inderdaad sprake van een groep personen die aan deze vorm van dating doen omdat ze al in een relatie zitten, maar deze niet willen verbreken. Om toch in hun behoeftes te kunnen voorzien, wordt het dus “buiten” gezocht en is een casual partner daarbij de keuze bij voorkeur. Een ontmoeting hoort er natuurlijk ook bij en is dat ook van korte duur. Zulke vormen van casual dating vinden vaak plaats tussen personen waar beide partners zich in een relatie bevinden. Dat schept ook enige mate van vertrouwen in elkaar omdat men niet geneigd zal zijn om het contact na een poos wat aan te halen. Dat kan natuurlijk ook anders wanneer na een tijdje de vonk toch overvliegt en men steeds meer naar elkaar zal verlangen. Uitgangspunt blijft echter het kunnen ontmoeten van elkaar op regelmatige basis zonder enige verplichtingen daarna. Casual dating komt daarom het dichts bij een LAT-relatie, maar biedt de eerste toch minder verplichtingen.

Ook singles zijn te vinden voor een casual date

Er kunnen verschillende redenen ten grondslag liggen van het maken van een aanvang met casual dating en komt het vaak voor dat men de tijd gewoon niet heeft om een volwaardige relatie te beginnen. Zo wil men nog werken aan de carrière, is men druk bezig met de studie of heeft men gewoon geen zin om de vrijheid van het single zijn, op te geven. De natuurlijke behoeftes voor seksueel genot en aandacht blijven echter en stapt men graag over naar casual dating. Niet alleen wordt er zo snel een partner gevonden, maar kan er ook snel gewisseld worden van partner. Zo is men in staat te genieten en ervaren wat er allemaal te vinden is. Ook financieel komt deze vorm van dating beter uit, omdat men niet steeds in de kosten wordt gejaagd en elke partner voor een inbreng zorgt volgens het gelijkheidsprincipe. Zo kunnen ook personen met een relatief klein budget, zoals studenten, aan een date worden geholpen.

Niet iedereen is er nog gereed voor om in een vaste relatie te stappen of kan er sprake zijn van andere verplichtingen die een normale vorm van dating in de weg staan. voor zulke personen is casual dating dan de uitkomst waar ze naar op zoek zijn en komt het door de weinige verplichtingen die er aan verbonden zijn. aan belangstelling dus geen gebrek en is casual dating open voor elke sexuele orientatie. Gewoon dus voor uitsluitend sexueel contact of een knuffel op zijn tijd, met deze vorm van dating wordt er een manier geschapen om op vaste basis een partner te ontmoeten zonder alle verplichtingen die gewoonlijk binnen een relatie voorkomen. Natuurlijk bestaat de kans er altijd nog dat er na een poos sprake zal zijn van een toenadering, maar is dat nooit het uitgangspunt bij casual dating.

Casual Datingsites vergelijken

Begin veilig met online dating en zorg dat je een vertrouwde datingsite kiest.

Bekijk en lees reviews over alle online dating aanbieders.

Begin snel & gemakkelijk met online daten en vindt een geschikte liefde.