We kunnen er gewoon eens eerlijk over zijn: vingeren is een masturbatievorm waar er veel plezier aan is te beleven en zijn er altijd wel mogelijkheden om het een stap verder te brengen.   Na een poos wordt het allemaal misschien wat eentonig en is het verbazend om te weten, hoe eenvoudig het is om niet alleen de spanning terug te brengen, maar om er meer uit te halen. Vingeren is echter nog steeds een onderwerp waar er in bepaalde kringen een taboe voor heerst, maar wordt er langzaam maar zeker gewerkt aan het doorbreken ervan. Andere vormen van masturbatie zijn jelken of gepijpt worden.

Maar zorgt zo voor die onbeschrijfelijke sensatie?

We staan er vaker niet bij stil, maar zitten onze geslachtsorganen wonderbaarlijk in elkaar. Dat zorgt er allemaal voor, dat we er veel plezier aan kunnen beleven, samen met een partner, maar ook gewoon alleen. Het geheim ligt in de bouw van de vagina met daarin natuurlijk de clitoris. Deze kan gezien worden als een samenbundeling van een aantal zenuwen en is het daarom ook, dat het zo gevoelig is. Door de clitoris te stimuleren, ervaart men een ware sensatie en kan het tempo zelf bepaald worden. Deze sensatie zet zich voort naar alle delen van het lichaam en mag een ontspannen gevoel aan het eind van de ‘rit’ zeker niet ontbreken. Bij het vingeren worden ook de overige zenuwen van de vagina geprikkeld en is dat gelijk te merken aan het natter worden. Dat is gelijk ook een teken, dat het vingeren effect heeft en kan er eventueel ook gebruik worden gemaakt van een glijmiddel.  Het is belangrijk, dat er tijdens het vingeren geen sprake moet zijn van pijn of een ongemakkelijk gevoel dat de vrouw zal ervaren. Plezier ervaren moet de rode draad zijn en dien je altijd de nodige voorzichtigheid in act te nemen.

Let wel op de hygiëne

Bij het vingeren, of je het nu zelf gaat doen of lekker door een partner, is het wel belangrijk om er rekening mee te houden, dat de hygiëne wel strikt in acht genomen zal worden. Er kan anders op een gegeven moment wel sprake zijn van een situatie waarbij er sprake is van ziektes of andere ongemakkelijkheden. Lange nagels zijn een grote boosdoener, maar vormen ze gelijk ook een bron van ongemak wanneer er vooral door een partner wordt gevingerd. Wie het zelf in handen neemt, zal namelijk gelijk aanvoelen waar de grenzen liggen, maar zal dat niet het geval zijn wanneer  het door een ander wordt gedaan. Indien je dus van plan bent om haar eens lekker te vingeren, kijk je dus wel even of jouw nagels niet te lang zijn. Het gaat allemaal om het bieden van een plezier waar ze zo lang naar heeft zitten uit te kijken en moet dat niet uitlopen op een teleurstelling.

Maak er een hele gebeurtenis van

Een kardinale fout die er vaak gemaakt wordt bij het vingeren, is dat het gelijk wordt beschouwd als het hoogtepunt van het spel. Dat mag voor een deel waar zijn, maar komt er nog veel meer erbij kijken. Voor elke vrouw is het belangrijk, om voldoende geprikkeld te worden en de sfeer in orde te maken. Gelijk op het bed springen en beginnen met vingeren is dus wel het laatste waar ze op zit te wachten….

Maak er dus een hele gebeurtenis van en kijk je uit naar wat muziek om alvast de juiste sfeer te scheppen en is de verlichting ook van belang. Waar houdt ze verder nog van? Misschien wal chocolaadjes en wijn, een geurtje waar ze altijd zwoel van wordt en zal je merken, dat ze al nat zal zijn voordat het vingeren begint.

Combineer het vingeren met meer verwennerij

Wat doe je nog meer tijdens het vingeren? Er is zoveel dat er nog meer gedaan kan worden en is zacht strelen, een kus op de wang of de nek, al een hele stap vooruit. Door al deze prikkelingen haar richting uit te sturen, zal het een belevenis worden waar ze steeds meer naar zal verlangen. En dat toch zeker het blijvend gevoel dat je wil achterlaten? Of het nu binnen een relatie is of wat plezier hebben, het effect zal voor beide partners veel te bieden hebben. Voor wat hoort er natuurlijk ook iets terug en zal ze jou na het vingeren, natuurlijk wel dik belonen met geweldige vrijpartij.

In je eentje vingeren is geen slecht idee

Het grootste voordeel van vingeren is misschien ook wel, dat elke vrouw het in haar eentje kan oen. Zo kom je gelijk aan de nodige ontspanning toe en maak je er gelijk een hele gebeurtenis van. Begin met het creëren van de juiste sfeer en wordt het tempo zelf bepaald. Niet gelijk naar een hoogtepunt gaan, maar op een speelse wijze die verschillende pieken kent. Ondertussen komen de emoties flink los en voel jij je aan het eind van de sessie een heel ander mens. Als vrouw kan je die genoten ervaring ook delen met de partner en wordt hij zo ook steeds beter met het vingeren. Het samenspel wordt zo anders  en is dat een grote stap vooruit binnen elke relatie.