Swingers

Bij het zoeken naar vertier is er altijd wel de drang om steeds de grenzen te verleggen en te kijken naar een manier om toch wel het plezier te mogen beleven. Van partner wisselen is daarbij een gedurfde stap, maar is het voor velen een stap waar ze later geen spijt van hebben. De dynamiek welke het te bieden heeft, is iets dat steeds naar meer laat smaken. Zoals bij elk iets wat nieuw is, zal er eerst wat meer informatie ingewonnen worden. Het blijft iets waar veel koppels al vaker over denken en is het swingen zeker iets wat het overdenken waard is. Enkele vormen van plezier in bed kunnen zijn kussen op zijn frans of  het langer volhouden in bed.

Voor velen nog een taboe

Er is wel een groot verschil tussen swingers en personen die uitlopen voor hun partners. Bij het laatste is er immers sprake van zaken waarbij er geen sprake is van eerlijkheid. Dat zorgt weleens voor minder leuke situaties waarbij personen worden achtergelaten met trauma’s. Het tegenovergestelde is juist van kracht bij swingers omdat alles daar in overleg met elkaar plaatsvindt. Niets vindt dus in het geheim plaats en zorgt het juist voor een communicatie binnen de relatie die de sterkste stormen kan overwinnen. Het gaat immers om het voeren van gesprekken die binnen een ‘normale’ relatie absoluut taboe zouden zijn. Het is daarom een gedurfde stap om de richting van swingers op te gaan, maar zijn de voordelen veel meer dan alleen op het sexueel vlak. De eerste stap zetten in die richting is altijd het zwaarst, maar komt er daarna een ware geruststelling over beide partners heen.

Swingers komen altijd aan bod

Er zijn nog altijd wat misvattingen binnen de maatschappij over swingers en heerst het idee er, dat het gaat om personen met een maar niet te stillen seksuele lust. Daarvan is niets van waar omdat swingers over het algemeen juist kritisch zijn met wie ze allemaal zullen omgaan. Dat komt dan weer sterk door het feit, dat beide partners er wat aan moeten beleven en dat de veiligheid ook moet zijn gegarandeerd. Door in te spelen op de wijze waarop er voldaan kan worden aan de gevoelens, ervaart zo een swinger niet alleen fysiek, maar zeker nog meer mentaal wat rust. En wat balans in ons leven is toch wel altijd welkom? Dit benadrukt weer eens de wijze waarop er sprake is van een gelijkwaardige kijk op alles en moet er niet van opgekeken worden wanneer er soms met voorstellen gekomen wordt waar je misschien wel van zal opkijken.

Ontmoet elkaar via verschillende sites

Nadat zaken eenmaal binnenshuis besproken zijn, zal stap genomen moeten worden om naar buiten toe te treden en gelijkgezinden op te zoeken. De beste plek om daarvoor aan bod te komen, is door een kijkje te nemen op de verschillende sites. Dat zijn er toch wel een aantal en wordt de nadruk gelijk gelegd op de mate van discretie die er wordt geboden. Swingers leggen de nadruk op hun privacy omdat het in het dagelijks leven nu eenmaal personen zijn met een normaal gezinsleven en waar men dus nooit wat meer achter zou zoeken. Er wordt naast de aanvangkelijke registratie, een strenge controle uitgevoerd waarbij er uitgekeken wordt naar nepprofielen. Het plaatsen van foto’s is nooit verplicht, maar vergroot het de kansen aanzienlijk voor het vinden van een swingpartner. Het is verder belangrijk waar de belangstelling meer naar uitgaat. Zo kan bij het gebruik van een zoekfilter sneler een doelgericht resultaat worden gevonden.

Is het eenmalig of proeft het naar meer

Een belangrijke vraag welke er gesteld wordt, is of het swingen beperkt kan worden tot een enkele keer of dat het steeds weer herhaald kan worden. De vrijheid is gelegen aan elk koppel, maar is de kans wel groot dat het naar meer gaat smaken. Er kan gekozen worden om het op een vast koppel te houden of om steeds voor wat afwisseling te zorgen. Het is een kick die men er steeds weer van krijgt en moet het ook los van het swingen zorgen voor een optimaal sexleven. Er hoeft ook niet voor gevreesd te worden dat er zonder overleg achter elkaar rug om afspraken gemaakt zullen worden. Het gaat er immers juist om, dat er  respect is naar elkaar toe. Indien er de behoefte is voor wat meer variatie, zal daar wel een open oor voor gevonden worden.

Binnen de wereld van swingers gaat het er dus verrassend respectvol aan toe en vinden alle handelingen plaats met afstemming met elkaar. Dat is het mooie van swingers en zorgt het op de lange duur zelfs voor een versteviging van de banden binnen de relatie. Zei die er nog twijfels over hebben, kunnen via een datingsite altijd in contact komen met gelijkgezinden en zorgt het voor een leuke uitdaging.