Veel verwachten we nu allemaal van de prestaties op bed, van de partner, maar natuurlijk ook gewoon van jezelf. Beschouw het maar als een vorm van trots, maar biedt een langer uithoudingsvermogen natuurlijk het meeste plezier. Met dat eenmaal in gedachten, zal er altijd gezocht moeten worden naar manieren om het onderste uit de kan te kunnen halen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de vrouw te vingeren of elkaar te kussen op zijn frans.

Nooit twijfelen aan jezelf

We zitten nu eenmaal allemaal wat anders in elkaar en zal het uithoudingsvermogen op bed dan ook verschillen. Het ligt er ook aan, wat jouw partner ervan vindt. Er kan namelijk sprake zijn van een bepaalde mate van ontevredenheid daar en is dat altijd iets waar er vrij over kan worden gecommuniceerd. Dat voorkomt altijd tal van problemen in de toekomst en biedt het voldoende ruimte om te werken aan een verandering.

Hoe ga je te werk?

De mogelijkheden om het langer op bed vol te houden, zijn er veel en is het van groot belang om daarbij wel te luisteren naar de signalen van jouw lichaam. Het uithoudingsvermogen heeft namelijk veel te maken met de fysieke en mentale gesteldheid van het lichaam en is het geen vreemd verschijnsel om na een periode van langdurige stress bijvoorbeeld, wat minder te kunnen presteren. meestal komt het daarna wel goed, maar is soms wat hulp nodig. Ontspanning op zijn tijd en zoveel als mogelijk afstand nemen van de factoren die de stress veroorzaken, herstelt al veel. Ook bij het verrichten van extra fysieke inspanningen, is het normaal dat er wat minder vaart in de slaapkamer gezet kan worden.

Maar verhogen van het tempo is altijd meegenomen

Nu al gekeken is naar wat allemaal een tijdelijke dip kan veroorzaken, is het belangrijk om de mogelijkheden te bekijken om het tempo te verhogen. Daar gaat er een hele wereld voor jou open, eentje waar je wel soms wat voorzichtigheid moet betrachten. Het geldt vooral voor supplementen die er aangeboden en hebben die een effect op het energieniveau in het lichaam. Het bedrijven van de liefde vraagt nu eenmaal om een bepaald uithoudingsvermogen en kan wat extra energie daarbij nooit kwaad. Het lichaam mag echter niet overbelast worden omdat de gevolgen anders niet te overzien zijn, vooral wanneer er sprake is van onderliggende kwalen.