Panseksueel

Wat betreft de sexuele geaardheid, zijn er wel een groot aantal geeft dat prachtig de variatie aan. Met dit alles in gedachten, is het voor personen met een panseksuele aard wel een kwestie van een ruime keuze. Met zo een aard, is het namelijk wel eenvoudiger om te kijken naar het vele dat er geboden wordt. Er moet een duidelijk onderscheidt worden gemaakt tussen deze vorm van seksualiteit en de overige vormen omdat deze misschien wel de ruimste is. Dat laat het open voor een aantal interpretaties. Andere vormen om te experimenteren met relaties is door te swingen of polygamie.

Eten van beide wallen

Zo wordt het panseksueel zijn soms wel beschouwdt en is dat eigenlijk ook wel zo een beetje waar. Er is namelijk geen specifieke voorkeur voor een bepaald geslacht en zorgt dat voor een ongekende variatie. Dat kan natuurlijk voor beide partijen  veel betekenen en moet daar gelijk bij gezegt worden, dat alles wel moet geschieden volgens wet en recht. Het panseksueel zijn  zorgt voor een wederzijdse belangstelling van grote groepen.  Het hoeft daarbij niet zo te zijn, dat beide partijen panseksueel moeten zijn. Ben je bijvoorbeeld bi of lesbisch? Ook voor deze personen heeft een panseksueel belangstelling en is het een mooie kans om de grenzen niet alleen te verleggen, maar ook te ´proeven´ wat er te halen valt in andermans keuken.

Wel een verschil met biseksualiteit

Er worden bij biseksualiteit een onderscheidt gemaakt tussen de verschillende geslachten.  Daar is er bij panseksuele personen juist geen sprake van en wordt er geen onderscheidt gemaakt op basis van geslacht. Ook andere factoren worden over het hoofd gezien en wordt iedereen op basis van gelijkwaardigheid benadert. Er is een bepaalde trend om wat meer vrijheid te hebben op het gebied van keuzemogelijkheden voor het leggen van sexuele contacten.  Daarbij worden grenzen doorbroken en biedt het de kans aan velen om wat meer variatie te hebben. Het is voor een panseksueel soms wel moeilijk om dit gedurfd concept uit te leggen aan de buitenwereld, vooral omdat er soms de gedachte heerst, dat men geneigd is om over de schreef te gaan. Denk maar aan seks met minderjarigen of andere. Daar is echter niets van waar en blijft alles keurig binnen de grenzen van wet en recht.

Waar het contact leggen

Bij de meeste ontmoetingsplekken voor personen die naar een partner of gewoon een date zoeken, is het geregeld als van oudsher: hetero, bi, gay, lesbisch. Het begrip panseksueel omslaat al het voorgaande en is een aparte zoekfilter dus niet nodig. Er moet echter ook gekeken worden naar de wijze waarop de liefde bedreven zal worden. Er wordt bij elke oriëntatie namelijk een andere aanpak aan gegeven en moet de panseksueel van alles op de hoogte zijn. Dat levert in de praktijk geen problemen op en kan er altijd nog van elkaar worden geleerd. Als panseksueel is het trouwens altijd een goed idee om in de profielbeschrijving uitgebreidt in te gaan op de interesses en zo meer belangstelling op te wekken. Nieuwsgierigen zijn er altijd en wil men graag weten wat een panseksueel zo apart maakt.

Of ook gewoon een andere panseksueel opzoeken?

Dat is ook gewoon een mogelijkheid en kan de liefde tussen deze twee dus op verschillende manieren bedreven worden. De variatie die daaruit voortvloeit, zal de spanning en dynamiek naar een ongekend niveau brengen. Er kan ook samen worden gezocht naar een manier om meer personen aan te trekken en kan dat weer het via een datingsite. Een relatie binnen het panseksueelschap is vaker anders ingesteld en wordt aan de partners een grote mate van vrijheid geboden. Zo is het niet vreemd om een band aan te gaan met iemand die wat ouder of jonger is. de openheid gaat verder dan de seksuele geaardheid en wordt er niet moeilijk over gedaan wanneer het om iemand gaat afkomstig uit een andere geloofsovertuiging of waar er grote verschillen zijn tussen de cultuur.

Het kan dus allemaal anders worden bekeken op seksueel gebied en mag een panseksueel zich erop beroepen, dat de mate van keuze het grootst is. Veel personen met een andere seksuele orientatie worden altijd aangetrokken door deze groep en leidt dat altijd naar vele interacties. Het verbreden van de horizon op seksueel gebied is typisch iets waar men nu meer voor openstaat en heeft een panseksueel veel te bieden.