Ga je je date ergens oppikken om met de auto naar het restaurant, de bioscoop of het park te gaan? Dan moet je ook het gesprek gaande houden op een prettige manier. Bovendien is een chauffeur hoffelijk, betrouwbaar en een soort gastheer/vrouw voor de duur van de rit. Hier wat tips.

Help bij het instappen

Ook al kan je date prima zelf het portier openen en instappen, het is een mooi gebaar als je uitstapt, op je afspraak wacht totdat hij of zij naar buiten komt, de deur openhoudt en de gordel aangeeft. Wellicht schiet je date hierom in de lach omdat het ouderwets aan zou doen. Dan weet je dat voor de volgende keer. Jongere generaties geven hier misschien minder om, vijftigplussers hechten er vaker waarde aan. In ieder geval is er niks mis mee om op deze manier een goede eerste indruk te geven.

Praat niet eindeloos over de auto

Wanneer je een compliment over de auto krijgt, ga er dan niet eindeloos over door. Lang niet iedereen wil tijdens een eerste ontmoeting over auto’s praten. Dat merk je snel genoeg. En laat vooral het financiële plaatje achterwege. De lease- of aanschafprijs, de goedkope autoverzekering die je ervoor hebt weten te regelen, de dure features die de prijs deden oplopen… nogmaals, je bent gastheer/vrouw, dus switch na het auto-gedeelte snel van onderwerp.

Laat je passagier zijn verhaal doen

Afgezien van het feit dat een luisterende chauffeur makkelijker zijn aandacht bij het verkeer kan houden dan eentje die de hele tijd aan het woord is, is het op een date prettig als je anderen aan het woord laat. Ook in de auto dus. Niet continu natuurlijk, je vertelt ook iets over jezelf. Maar een beetje chauffeur weet dit te doseren. Goede tip: vraag naar favoriete muziek en zoek die ter plekke op.

Rij als een taxichauffeur: straal rust uit

Taxichauffeurs wordt tijdens hun opleiding geleerd om geleidelijk op te trekken en te remmen. Een vuistregel: als je bij deze handelingen het hoofd van de passagier ziet meebewegen, doe je het nog niet rustig genoeg. Daarnaast is het geruststellend voor een passagier als degene achter het stuur rust uitstraalt. Dus laat commentaar op medeweggebruikers (zoals je dat in je eentje vaak doet) achterwege, hou je blik zichtbaar op de weg en zorg dat je houding relaxed is: achterover leunend dus, maar niet ongeïnteresseerd.

Natuurlijk: zorg voor een schone auto

Zie je er zelf op en top gesoigneerd uit, ben je in alle zenuwen bijna vergeten je auto te stofzuigen! Dat gaat jou dus niet overkomen. Natúúrlijk zorg je voor een schone en opgeruimde auto.