Daten kan best wel spannend zijn. Tegenwoordig kun je online daten, de ideale manier om je liefde te ontmoeten volgens velen. Het is dan ook niet gek dat meer dan de helft van alle vrijgezellen in ons land een datingapp gebruikt. In eerste instantie ga je via die app praten, gewoon vanuit huis in je joggingbroek. Dat maakt dat het daten al iets minder spannend is. Is het na een tijdje nog steeds gezellig? Dan heb je misschien wel een match gevonden. Je wil dit ook, maar je vindt het te spannend. Is dit het geval? Dan zijn hier wat tips voor je om de stap naar het digitale daten wat makkelijker voor je te maken.

Datingapp

Voordat je een echte date gaat plannen is het belangrijk om goed te kijken welke app of website jouw voorkeur heeft. Een paar bekende datingapps zijn Tinder, Bumble en Happn. Deze apps zijn voornamelijk heel populair onder de jongeren. Ben je vijftig plus? Dan is er een speciale app zoals 50plusmatch. Liever op de website? Dat kan, want hier is ook een website van. Er zijn nog meer sites voor vijftigplussers. Kijk goed rond en kies een datingapp die bij jou past. Zo heb je kans dat je iemand tegenkomt die echt bij je past waardoor het daten in real life al een stuk minder spannend is.

Profiel

Als je eenmaal een app gekozen hebt is het tijd om je profiel goed in te gaan vullen. Denk na over hoe je jezelf neerzet. Probeer een zo echt mogelijk beeld van jezelf te schetsen, een nep beeld daar heb je jezelf alleen maar mee. Vermeld kort wat je zoekt in een partner, maar let er wel op dat dit geen afvinklijstje wordt. Als dat het geval is dan schrikt dat juist alleen maar af en dat wil je niet. Hou je van een beetje humor? Laat dit dan ook zien op je profiel. Andere mensen houden vaak van humor en willen dan eerder met je chatten. Nog advies nodig op gebied van foto’s? Kies voor foto’s waarop je lacht en/of je hobby uitoefent. Dit valt vaak in de smaak en bovendien kan de ander meteen zien wat je leuk vindt.

Gesprek

Ben je met iemand gematcht? Dan is het tijd om een berichtje te sturen naar de ander. Je wil graag meer over deze persoon te weten komen. Het is gemakkelijk om meteen te vragen waar kom je vandaan? Een prima vraag, maar kijk uit dat het gesprek niet meer op een verhoor gaat lijken. Probeer het over een onderwerp te hebben dat gaat over je interesses. De ander vindt dit vaak leuker en je kan zien of diegene bij je past. Je kan als je langer aan het praten bent ook praten over de toekomst, maar doe dit niet meteen in het begin. Je kan dan praten over of de ander wil trouwen en zo ja waar en in welke jurk? Er bestaan goedkope locaties en goedkope trouwjurken, maar misschien ziet de ander dit wel heel anders. Tip: je kan dit onderwerp ook voor later bewaren of voor tijdens een date in real life.