Ben je een vrijgezelle vrouw en een beetje onzeker over het feit of je aantrekkelijk overkomt op mannen? Zeker als je een tijdje een relatie hebt gehad en de laatste date alweer een tijd terug is, dan weet je misschien niet precies hoe je moet overkomen. Het beste is natuurlijk om gewoon lekker jezelf te zijn, maar soms kunnen wat kleine tips helpen.

Op zoek naar de klik

Iedereen gaat natuurlijk met andere beweegredenen daten. De een vindt het gewoon leuk om samen met iemand leuke dingen te doen en de ander is op zoek naar een vaste en serieuze relatie. Zeker in het laatste geval moet de klik er zeker wel zijn. Huisje, boompje, beestje en samen boodschappen doen of in de zorgvergelijker duiken zijn serieuze zaken, dus dan is het prettig als je op hetzelfde niveau zit en ook dezelfde wensen op relatiegebied hebt. Wie weet ga je over een aantal jaren dan zelfs op zoek naar kraamzorg.

Flirten en complimenteren

Maar voorlopig ben je nog niet zo ver. Eerst maar eens kijken of er een leuke match is en of het klikt. Mannen vinden het vaak wel interessant als je met ze flirt. Stel dat je via een populaire datingsite een leuke man ontmoet en je raakt met hem in gesprek, dan kan het zijn dat het heel gezellig is maar hij verder geen signalen geeft. Het kan gebeuren dat de gesprekken steeds serieuzer worden en dat je het over de normale dingen in het leven hebt. Vaak kan zo’n gesprek wel een flirterig ondertoontje gebruiken. Ten eerste omdat mannen soms wat lastiger de signalen oppikken, maar ook omdat ze flirten leuk vinden. Mannen vinden het vaak ook fijn om gewaardeerd te worden en ook complimentjes doen wonderen bij de man.

Non-verbale communicatie

Oogcontact maakt die eerste kennismaking ook gelijk al wat prikkelender. Ten eerste praat het fijner als je elkaar regelmatig aankijkt, maar je maakt jezelf ook aantrekkelijker bij oogcontact. Te lang in iemands ogen staren kan juist weer intimiderend werken, dus zoek de juiste balans. Naar beneden kijken tijdens het praten straalt onzekerheid uit, naar boven kijken zorgt juist weer dat het lijkt alsof de interesse niet zo groot is. Zorg voor een glimlach op je gezicht en lach regelmatig tijdens het gesprek, ook dat maakt je aantrekkelijker. Natuurlijk werkt een gemaakt lachje averechts. Af en toe subtiel aanraken is ook een plus, dit noemen ze ook wel ‘aantrekkelijk aanraken’. Bijvoorbeeld door hem of haar subtiel aan te raken als hij of zij een grapje maakt waarom jij moet lachen.

Hard-to-get

Iedere man houdt van een uitdaging, dus het mag er allemaal niet te dik bovenop liggen dat je voor hem gaat. Vrouwen willen ook best een beetje moeite doen om iemand voor zich te winnen, dus wat dat aangaat geldt het voor beide partijen dat je de ander echt moet versieren. Hard-to-get spelen kan soms ook averechts werken, zeker als je dit te ver doorvoert.