Meer dan 1.2 miljoen Nederlanders hebben wel eens gebruik gemaakt van Tinder. Tinder is één van de erg populaire dating apps in Nederland.  Soms denk je wel eens dat je snel de liefde ontmoet op Tinder vanwege de enorme populariteit van deze app je hebt wellicht mis omdat ook Tinder erg veel nadelen heeft. Je hebt juist weinig kans op succes valt te worden door gebruik te maken van Tinder. Onderzoek heeft uitgewezen dat ruim 22% van personen die Tinder gebruiken eigenlijk al een relatie heeft.

Nadelen van Tinder

In dit artikel zullen we enkele nadelen met jou doornemen:

  1. Het contact met andere leden is oppervlakkig; Het is waarschijnlijk bij het gebruik van Tinder wel opgevallen dat het contact met andere leden heel erg oppervlakkig is. Heel zelden komt er een diepgaand en interessant gesprek op gang. Je kreeg bijna geen date met andere Tinder gebruikers omdat je heel vaak oppervlakkig contact hebt met andere leden. In de meeste gevallen beginnen een paar van de meisjes een gesprek wanneer je meisjes met andere Tinder gebruikers hebt. Gesprekken met andere personen op Tinder is dit vaak heel erg kort. Het moet echt geluk zijn voor jou dat het gesprek op Tinder uitgroeit dat een date, die het leven verder met jou wil delen.
  2. Vleeskeuring is een deel van Tinder; op Tinder draait alleen het fysieke aspect. Voor veel mensen staat Tinder bekend als een vleeskeuring app. Ten minste personen die Tinder gebruiken beoordelen alleen het uiterlijk en dit bepaalt uiteindelijk of de persoon naar rechts of links zal swipen. De laatste tijden is er veel kritiek op het swipe- systeem van Tinder die het uiterlijk van de gebruikers beoordeeld. Ziet iemand er goed uit dan swipe je hem of haar naar rechts om de persoon leuk te vinden. Ziet de persoon er minder goed uit dan zou je naar links om hem of haar over te slaan.  Profielen die weinig informatie bevatten worden meestal gebruikt door Tinder en het grootste deel hiervan bestaat uit foto’s.
  3. De meeste Tinder gebruikers zijn allemaal bezet; onderzoek heeft uitgewezen dat veel Tinder gebruikers al gewoon een relatie hebben. Dit onderzoek is gedaan onder 1500 gebruikers en het bleek dat ze allemaal al een relatie hebben. Ongeveer 300 deelnemers van de 1500 zijn al bezet. De motivatie van mensen die Tinder gebruiken maar al in een relatie zitten is dat ze gewoon de app gebruiken uit nieuwsgierigheid. Je hebt zo dus veel minder kans om een succesvolle relatie te vinden op Tinder, omdat veel Tinder gebruikers al een relatie hebben en dus niet op zoek zijn naar een nieuwe liefde. Dit is een van de grote nadelen Tinder.
  4. Niet iedereen is hoe hij of zij zich voordoet; niet iedereen is hoe hij of zij zich voordoet op Tinder. Het is niet zo gemakkelijk om iemand te daten op Tinder, omdat je ook moet denken aan je veiligheid. Er kan altijd een geheel andere soort iemand zitten achter een profiel van Tinder. Foto’s kunnen gedownload worden van het internet en op een profiel geplaatst worden. Hou dus in de gaten dat profielen op Tinder soms fake kunnen zijn. Soms is het ook zo dat personen Tinder willen gebruiken zonder dat ze hun eigen foto plaatsen. Op zo’n manier worden in er dan een paar foto’s van het internet gedownload en geplaatst op hun Tinderprofiel, die het gevoel geven dat het om die persoon gaat. Dit komt vooral voor andere tieners. Ook lezen in het nieuws dat overal ter wereld mensen worden vermoord op een eerste of tweede Tinder date. Dit is iets minder voor deze app. Pas dus op met wie je in contact komt via Tinder.

Tinder voor en nadelen zijn dus belangrijk om door te nemen. Onderschat deze informatie niet. Om al de nadelen te voorkomen die eerder genoemd zijn moet je niet schromen om heel veel te lezen over deze app.