Om Bitcoin voorspelling in de gaten te houden zeggen ze dat Bitcoin op zich heel erg volatiel is, en het blijft niet echt te voorspellen zoals de regionale valuta’s de Amerikaanse dollar, de Europese Euro en de Britse Pond Sterling. Op een bepaald moment gaat er dus geen Bitcoin meer zijn en kan je het niet zomaar laten bij printen zoals de Amerikaanse US $ en de Europese €. Het is dat Bitcoin op de nieuwe technologie gebaseerd is en het vrijwel niet grenzeloos is, met de wilde schommelingen die de markt nog steends erg klein is en de grote spelers heel grote bewegingen kunnen genereren.De hoge volatiliteit zorgt er ook voor dat ervaren beleggers nog steeds bang zijn om in de Bitcoin markt te stoppen. Anderzijds trekt het ook diegenen aan die graag eens inzetten met marges tot wel 200%.

Financiële analisten denken dat Bitcoin een bodem heeft met die dollar maar niks is natuurlijk zeker. Er zijn geen definitieve tools om welke markt da nook te voorspellen, wat het menselijk gedrag irrationeel is en Bitcoin niet precies de markttrends volgt. Hier zijn wel een paar belangrijke indicatoren om je te helpen slagen als investeerder in de crypto markt. Dankzij een analyse van vroegere en huidige prijzen kan je begrijpen hoe de meeste mensen op dat moment over Bitcoin denken.

Zolang meer mensen Bitcoin blijven gebruiken, zal de prijs blijven stijgen. In dit geval kun je besluiten om te kopen, een term die door crypto-investeerders wordt gebruikt om Bitcoin te kopen en vast te houden.De analisten denken over een groot deel wereldwijd dat Bitcoin zijn dieptepunt heeft gekend, ook wel de Zwarte dag genoemd. De Bitcoin koers kende op dat moment een daling van ongeveer 3.000 dollar vorig jaar en is sindsdien opgeklommen naar 10.000 dollar.

Ook al is de crypto markt nog klein, toch zijn er gespecialiseerde sites, die de details bevatten over alle munten. Je vindt er gegevens als 24-uursvolume, circulerend aanbod en procentuele winst van verlies over korte en langere periodes.Wanneer je wilt investeren in Bitcoins moet je rekening houden met het feit dat het een risicovolle investering is. De Bitcoin koers kan snel stijgen, maar ook snel dalen. Zorg er dus altijd voor dat je alleen investeert met geld dat je niet nodig hebt voor belangrijke zaken, zoals de korte huur, je boodschappen of noodsituaties.