Het begrip swingen is een begrip waar veel mensen een bepaald beeld bij hebben. Het gaat bij dit begrip niet om het dansen. In de ogen van veel mensen zijn swingers rare types die deelnemen aan gekke orgies en hun vrouw ruilen met een buurman of een goede vriend. Hoe het nou precies zit en waarom iemand de levensstijl van een swinger willen nadoen? Swingen is een vorm van intimiteit tussen twee of meerder koppelt die elkaar ontmoeten voor bijvoorbeeld seks. Er is dan zeker sprake van partnerruil. Lang niet alle swingers doen dat. Het beperken tot seks in dezelfde ruimte is meestal het geval als men zich wilt beperken tot dezelfde ruimte. Op zo een manier doet men liever iets met de partner zelf. Ook zijn er bepaalde stellen die niet van plan zijn seksuele handelingen met elkaar te verrichten. De beperking wordt gelegd tot het flirten en wordt de fantasie sterk verhoogd. Er wordt dan geprobeerd het zo spannend mogelijk te houden.

Het verlangen om de relatie spannend te houden is meestal de reden van dit levensstijl. Ook het behouden van de seksuele vrijheid ten opzichte van monogamie of het verbreken van het seksleven is een reden. Het verlangen naar seks met anderen en het bevredigen zonder echt vreemd te gaan is ook een van de redenen die is opgegeven.

Het begrip swingers is niet verrassend zeker niet in Amerika. Soldaten en piloten gaven tijdens de Tweede Wereldoorlog toestemming aan hun partner om niet monogaam te zijn. Men weet niet of het swingen daadwerkelijk uit Amerika komt. Mensen maken van nature een selectie uit een mogelijke partner die ze willen. Lijkt wel dat een ieder van binnen een swinger is.

Ervaringen swingers

Om als swinger door het leven te gaan klinkt het voor veel mensen heel erg aantrekkelijk. Om het te proberen is het geen probleem, maar er zijn wel risico’s aan verbonden. Alle voordelen om swinger te zijn, is gemakkelijk te bedenken. Je kan denken aan een goede seksuele vrijheid en avontuur. Dit is een belangrijk aspect voor vele mensen. Ook over de voordelen hoef je niet heel lang na te denken. Als jullie er niet allebei voor open staan kan het heel snel leiden tot jaloezie. Een van de nadelen die er nog zijn, is de kans op seksuele overdraagbare ziektes. De grens van wat acceptabel is ver weg komen te liggen. Is deze kans ver weg komen te liggen, dan heb je als gevolg dat vreemdgaan in het spel komt. Je moet dus er goed over nadenken alvorens een stap te maken.

In de meeste gevallen hebben swingers de raarste opvattingen over seksualiteit, ze nemen op zo een manier deel aan orgies en andere extreme seksuele activiteiten. Dit is dus een misverstand die als groot kan worden getypeerd. Alle swingers worden in het eerste geval onder een kam geschoren. Hiernaast zijn er toch wat matiger wijs mensen. Genoeg van de swingers doen mee aan partner ruil. Hierbij vindt er geen penetratie plaats. Onder partnerruil zijn er twee soorten typen: het gaat hierbij om de zogenaamde soft swap en de full swap. Bij de eerste, namelijk de soft swap vindt eer geen penetratie plaats. Maar bij de tweede wel.

Kortom, deze stijl van leven heeft zoals alle andere levenstijlen in het leven ook zijn voor en nadelen waarmee er rekening mee gehouden moet worden. Volgens onderzoek kan swingen heel goed zijn voor de relatie en het ontplooien van de seksualiteit en seksuele vrijheid van beide partners.