We kennen allemaal de uitspraak. Het is natuurlijk balen dat het niet zo wil lukken in de liefde, maar tegelijkertijd is er geen nood aan de man. Té hard op zoek gaan naar een partner heeft vaak het tegenovergestelde effect. Dat betekent niet dat je het niet moet proberen, integendeel! Toch is het goed om soms ook op zoek te gaan naar een beetje afleiding. Iets waar je mee aan de slag kan tot de tijd dat jouw ideale match voor de virtuele deur staat. Wat dacht je bijvoorbeeld van online poker spelen?

Wat is online poker?

Poker is een verzamelnaam voor een hele grote groep uiteenlopende spellen waarvan het voornaamste doel is om door middel van goede kaartcombinaties en bluf door verschillende inzetrondes de pot te winnen. Eigenlijk is de enige lijm die de boel bij elkaar houdt het feit dat de kaartcombinaties in ieder poker spel hetzelfde zijn. De vorm van poker die het meest wordt gespeeld is ‘No Limit Hold ‘Em’. Deze versie is zó dominant binnen de pokerwereld dat het vandaag alleen daarover zal gaan.

Cashgames en toernooien

Er zijn twee soorten verbanden waarbinnen je No Limit Hold ‘Em kan spelen, toernooien en cashgames. Tijdens toernooien leg je van tevoren één bedrag in, bijvoorbeeld €50. Alle deelnemers aan het toernooi leggen dat bedrag in en krijgen daarvoor X aantal chips, laten we in dit voorbeeld zeggen 10,000. Deze hebben dus niet de waarde van echt geld, maar worden alleen gebruikt in het toernooi zoals World series of Poker. Op het moment dat je door al jouw chips heen bent, ligt je uit het toernooi. Op een bepaald moment krijg je een geldprijs als je lang genoeg overblijft, meestal ligt de grens zo rond de 14%. Hoe verder je komt, hoe meer geld je wint.

Bij cashgames werkt het anders. Daar kan je jezelf ook inkopen voor €50, maar dan krijg je chips die echt geld waard zijn en gezamenlijk €50 waard zijn. Op het moment dat je dan €5 aan chips wint, is je stapel ook echt €5 waard. Beide varianten hebben voor- en nadelen. Toch zijn in de laatste jaren de toernooien steeds populairder geworden, omdat op het moment dat je heel ver in het toernooi weet te komen, je heel veel geld kan winnen, zeker op het moment dat er heel erg veel spelers meedoen. Als er 10,000 spelers zijn die ieder €50 inleggen, dan kan je je voorstellen dat de 10 spelers die tot het laatst overblijven met een enorm geldbedrag naar huis gaan.

Voor je begint

Vergeet voordat je begint niet om te checken of je wellicht aanspraak maakt op een bonus! Helemaal als je op het punt staat om voor de aller eerste keer een storting te doen, is het negen van de tien keer het geval dat je aanspraak maakt op een bonus. Denk bijvoorbeeld aan extra speeltegoed of gratis spins op het moment dat je in een gokkast speelt. Mochten sportweddenschappen meer jouw die zijn om bijvoorbeeld op Verstappen te wedden, dan worden daarvoor ook wel eens vouchers weggegeven.