Het leren kennen van nieuwe mensen gaat niet altijd even gemakkelijk tijdens de vele keren. Er zijn enkele vragen die je je zelf zou moeten vragen zoals:

 1. Hoe spreek je iemand aan en is degene wel geïnteresseerd in jou?
 2. Bestaat de zelfde interesse tussen beide personen?
 3. Is de andere persoon wel opzoek naar een vriendschap met jou?
 4. Het leren kennen van nieuwe mensen; kan dat gemakkelijk gaan?
 5. En wat is het verschil tussen online en offline mensen leren kennen?

Een van de voordelen van het leren kennen van mensen online is dat je in de meeste gevallen als weet of iemand ook geïnteresseerd is in jou. Ook kan het zo zijn dat het profiel van jou en de andere persoon overeen komt. Of hebben jullie dezelfde eigenschappen in een groep. Doordat je bijvoorbeeld nieuwe mensen leren kennen forum van je grootste hobby aan de praat raakt met iemand die dezelfde passie als jou heeft. Dit soort stappen die je moet nemen werken online dus net even iets makkelijker dan dat je het offline zou doen.

Helaas is het zo dat wanneer we nieuwe mensen leren kennen dat je in de meeste gevallen al weet als ze interesse hebben of niet. Je kunt de emoties aflezen als je een face to face gesprek aangaat met deze mensen. Ook het gezicht, de woordkeuze en intonatie kun je in dat geval zien. Doordat het gesprek face to face gebeurd kun je het besturen voordat het soms pijnlijk overkomt of emotioneel. Dit is online niet zo eenvoudig.

Wanneer tekst geschreven is wordt het helemaal anders opgevat. Soms wordt het niet bedoeld zoals jij dat leest. In bepaalde gesprekken kan het woordje sorry toch niet even gemakkelijk gaan. Het kan dus ook dreigen uit de hand te lopen. Wanneer we mensen leren kennen kijken we meestal naar het uiterlijk. Ook hebben mensen soms vooroordelen hoewel we dat eigenlijk niet willen. Mensen verschuilen zich achter profiel foto’s wanneer ze online zijn. De vriendschap die je online start kan helemaal vriendelijk uitpakken en positief. Zo wordt er dus een basis gelegd voordat je elkaar in het echte leven ontmoet. Dus er bestaan nogal wat verschillen tussen online en offline personen leren kennen. Ook zijn er in beide gevallen voor- en nadelen die zich voordoen.

In de meeste gevallen resulteren online vriendschappen in een offline ontmoeting die zich nog moet ontwikkelen. Doordat het zich steeds gaat blijven ontwikkelen kan de vriendschap beter worden. Elek nieuwe vriendschap moet aan gewerkt worden. Op zo een manier alleen kan ontwikkeling plaatsvinden. En deze ontwikkeling start bij beide personen die in de vriendschap zitten en hebben besloten het op te bouwen.

 

Nieuwe mensen leren kennen 40+

Heel vroeger kwam je automatische in kringen van nieuwe mensen: dan wordt gedacht aan de school, tijdens je studie, in de kroeg of sportverening. Als 40+ is het zo dat je nu mindere nieuwe mensen gaat ontmoeten, vanwege de drukte van je baan, kinderen en je hebt zo dan minder tijd. Er zijn in het leven ook personen van 40+ die opzoek zijn naar leuke ontmoetingen met leeftijdsgenoten.

Om deze leeftijdsgenoten te ontmoeten zijn er speciale datingsites om andere nieuwe mensen te ontmoeten. Ook zijn er websites voor liefde en vriendschap die jou dichterbij de personen kunne brengen. Ook een speciale niche bij bepaalde website kan ook voor komen. Neem gerust een kijkje op de websites die geheel bij jou past.

Nieuwe mensen leren kennen 50

Je bent zeker niet de enige die als 50- plusser die op zoek is naar een nieuwe sociale contact. Soms zoek je ook naar meer gezelligheid in de buurt waar je momenteel woont. Er zijn hiervoor enkele tips om nieuwe mensen te ontmoeten:

 1. Doe in groepsverband iets leuks
 2. Tijdens je zoektocht is het goed openvragen te stellen
 3. Zorg voor een openhouding
 4. Vraag altijd naar contact gegevens, wees niet bang
 5. Probeer een groep vakantie te organiseren en
 6. Ontmoet mensen online

Op het moment je mensen online gaat ontmoeten moet je altijd goed bedenken wat je schrijft aan de andere partij.

Nieuwe mensen leren kennen app

Wanneer je de spotlights bekijk dan zie je dat datingapps er volop staan. Er zijn apps ontwikkelt die de nadruk leggen op vriendschap en geen liefde. Dit is zeker een mooi initiatief omdat niet een ieder zo snel en gemakkelijk vrienden maakt. Soms is het je karakter die mensen wegstoot. Ook verhuizing kan jouw sociale netwerk verkleinen op een bepaald moment. Nieuwe mensen leren kennen ervaringen zijn dus bij een ieder verschillend.