Weten na hoeveel dates je een relatie kan aangaan, zal je zelf moeten aanvoelen. Alhoewel er enkele factoren zijn die hierbij ook een rol kunnen spelen. Tijdens het dates kom je op een bepaald moment op een punt waarbij je weet dat het twee kanten kan op gaan. Je weet precies als het bij de tweede keer iets wordt of niet. Of komt het na een logeerpartij goed of niet.

De dingen gaan altijd zo. In de wereld der dates vind je ongeschreven regels. Wanneer en waar je moet appen is een simpel voorbeeld. Dit zal op een gegeven moment een bepaalde spanning brengen. Of denk je dat je toch maar beter kan blijven slapen bij de tweede afspraak. Dit zijn kleine regels die er bestaan tijdens het daten. Als je het slim aanpakt, heb je zo de liefde waar je allang naar zocht. Het heeft alleen wat tijd nodig om dit te laten officieel te laten weten aan de persoon.

Drie maanden is de ultieme tijd om eigenlijk iets anders af te spreken. Na drie maanden meten jullie beslissen als jullie erop of eronder gaan. Gaan jullie ervoor, of besluiten jullie toch nog even te wachten. Het kan zijn dat jullie nu serieuze dingen zullen gaan doen; aan vrienden en familie vertellen of jullie gooien de handdoek in de ring en installeren Tinder dan weer. Na die drie maanden kun je dan ook beslissen hoeveel keren per week jullie elkaar dan zullen zien. Je moet wel voorbereid zijn op het feit dat die spannende liefde wel iets gaat afnemen. Het leren kennen gaat nu echt beginnen. Er zal veel sprake zijn van spanning en lust in de eerste weken. Na deze tijd weet je dan pas zeker als jullie echt voor elkaar gaan of niet.

De vraag; wil je een relatie met mij? Hoor je tegenwoordig niet zo vaak. Tussen neus en lippen wordt er afgesproken wat jullie eigenlijk van elkaar zijn. Je mag het dus toch nog altijd vragen. Dit maakt de relatie alleen maar prettiger. De eerste drie maanden worden bevestigd met wat gezelligheid en casual momenten. Vraag nooit over enkele weken al aan de andere te vragen wat hij of zij voor je voelt. Na de ontmoeting met elkaars vrienden en familie, zal je dan definitief een besluit kunnen nemen.

Dan is het ook zo dat je je gevoel kunt volgen. Dit werkt niet voor een ieder zo goed. De gemiddelde datende persoon doet dit wel. Het is geen optie om een gelukkige relatie te starten als je bepaalde dingen moet forceren. Zorg ook voor grenzen die je aan moet leggen. Zorg ervoor dat jij je altijd gelukkig voelt en ontdekt hoe dat voor je uitpakt. Elk moment is weer een ander leermoment. Het is dus een beetje onmogelijk om fouten te maken.