Als single is het tegenwoordig meer regel dan uitzondering om een abonnement te hebben bij een datingsite of dating app. Het aanbod aan datingsites is erg groot. Een aantal jaren geleden praatten mensen er liever niet over dat hun zoektocht naar de liefde ook online plaatsvond. Tegenwoordig hoef je je daar echt niet meer voor te schamen. Zeker vanaf de corona pandemie – waarin mensen nauwelijks buiten de deur kwamen – hebben de datingsite een enorme opmars gemaakt en is het aanbod dan ook erg groot geworden.

Datingsites Nederland

Nederland kent een hoop populaire dating apps. Denk aan Tinder, Lexa en Parship. Elke datingapp focust zich weer op een andere doelgroep. Parship richt zich bijvoorbeeld op hoogopgeleide singles, bij Ourtime ligt de focus op 50plussers en Tinder wordt zowel door jongeren als ouderen gebruikt, zolang je maar boven de 18 jaar oud bent. Welke datingapp voldoet het meeste aan jouw wensen? Hieronder volgen verschillen tussen diverse populaire dating apps.

Datingsites verschillen

Wat is het verschil tussen de datingsites? De datingsite Lexa is er voor iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie. Het aanmelden is gratis, maar om optimaal gebruik te kunnen maken van de app kun je beter gebruik maken van de betaalde functies. Parship is dus een datingapp die zich vooral richt op hoger opgeleiden. De leeftijdscategorie is breed en niet specifiek gericht. Naast Parship is ook e Matching een datingapp die de focus legt op hoger opgeleiden. Een account bij e Matching is goedkoper dan bij Parship. Ourtime en 50plusmatch zijn er speciaal voor 50plussers die op zoek zijn naar liefde. Tinder is er voor jong en oud. De datingapp Innercircle, Happn en Bumble zijn meer gericht op mensen tussen de 20 en 35 jaar oud. Daarnaast is het bij Bumble de bedoeling dat de vrouw het gesprek begint.

Abonnement datingsite opzeggen

Heb je een abonnement bij een datingsite en wil je deze graag opzeggen? Zelf opzeggen gaat niet altijd zo gemakkelijk als dat je zou willen. Vaak beland je in lange telefonische wachtrijen of is er een sales medewerker die jou probeert over te halen het abonnement aan te houden. Lexa opzeggen? Op de website van Xpendy selecteer je Lexa en vul je je NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats) in. Wanneer je akkoord gaat met de algemene voorwaarden, wordt er automatisch een opzegbrief gegenereerd. Bij Xpendy worden de opzegbrieven altijd aangetekend verzonden. Abonnementen opzeggen: naast datingsites kun je via Xpendy ook veel andere abonnementen opzeggen.