Ben je op zoek naar leuke date ideeën, maar je heb je geen idee wat te doen met je liefde of zelfs tijdens je eerste date? Dan moet je dit artikel weleens lezen. Je kunt een goede date hebben, maar blijf niet vast geklampt aan het uiteten en naar de bios gaan. Er zijn nog tal van ideeën die je zou kunnen toepassen om een leuke date te hebben. Nu moet je sowieso een frisse blik hebben op leuke manieren die er zijn om te daten. Ga je nu op stap voor de eerste keer of zijn jullie al iets langer in die relatie; doordat jullie een leuke date hebben kan het vuur weer opnieuw gaan branden. Ook al zou je al jaren verbonden zijn aan bepaalde persoon, kan een goede geplande date de liefde weer aanwakkeren.

Het is niet zo gemakkelijk als je denkt om een nieuwe date te plannen. Je gaat daarom een goede lijst met ideeën voor het daten moeten hebben. Ben je een man of een vrouw, heb je geld of niet, is er weer of geen weer? Alle ideeën worden in deze lijst aan jou gepresenteerd.

 

Je hoeft niet lang na te denken voor de eerste date. Je moet een belangrijke ingrediënt vasthouden voor de eerste date; het gesprek moet gevoerd worden. Een van de absolute voorwaarden voor een date is een goed gesprek. In de bioscoop kruipen is eigenlijk niet een van de beste plekken om je eerste date door te brengen. Het zelfde geldt voor een hele drukke bar, waar je elkaar niet goed kunt horen. Dit zijn de eerste ideeën die je kunt meenemen tijdens je eerste date:

  1. Maak de afspraak in een lunchzaak

In een lunchzaak kun je het beste communiceren. Dat is precies wat er moet gebeuren wanneer je een date afspreekt met iemand. Doordat je de date in een lunchzaak gaat afspreken kunnen jullie blijven praten voor een hele lange tijd. Zou je al 5 uren blijven zitten praten, dat geeft niet.

  1. Ga uit eten

Wilt je het heel erg veilig spelen dan moet je je date zodanig plannen dat jullie gaan uiteten. Dit is soms ook wel het eerste idee voor een date die voor het eerst zal plaatsvinden. Meestal is er ook niet eens een rede hierachter. Zo heb je tijd om rustig met elkaar te praten. Oogcontact zal dus ook plaatsvinden.

  1. Samen wijnproeven

Samen wijnproeven mag altijd, vooral las jullie het beide lusten. Je kunt samen naar een wijnproeverij om samen te genieten van de lekkerste wijnen. Zorg wel eerst voor dat de locatie sfeervol is, en dat twee personen ernaar toe kunnen gaan. Omdat sommige wijnproeverijen plek bieden voor een groep van meer dan twee.

  1. Ga samen naar het museum

Bezoek leuke plekken zoals de museum. Wat je interesse ook is, er is bijna altijd een leuk museum te vinden die hierbij aansluit. Maak er een dagje uit van gecombineerd met een hapje en een drankje.

  1. Bezoek samen een tentoonstelling

Soms is het misschien een saai idee, maar een tentoonstelling samen bezoeken is een leuk idee. Niet altijd heb je perfecte tentoonstelling op het moment, maar probeer er goed te plannen en eentje te bezoeken.

  1. Bezoek een dierentuin

Op een leuke avontuur samen zitten in de dierentuin is alleen maar leuk. Samen de dieren bekijken en soms ook de namen ontdekken is alleen maar elkaar beter leren kennen.

  1. Een avontuur maken in de natuur

Elke koppel zou dit willen. Probeer nu eens wat anders dan wat jullie normaal al doen. De buitenlucht opzoeken is een van de zaken die jullie samen bij de zonsondergang kunnen doen. Je kunt enkele website bezoeken in Nederland die dit soort natuurgebieden presenteren voor bezoekers.

  1. Een hobby van een van jullie samen doen

Op het moment jullie beide alle zenuwen hebben overbrugt, kunnen jullie op een andere manier genieten van elkaar. Ga samen een van jullie hobby’s doen om zo erachter te komen wat de ander er precies zo leuk vind. Je ontdekt op zo een manier met wie je de komende jaren bezig mee zal zijn. Na dit twee keren te hebben gedaan, kennen jullie elkaar zeker al iets beter.

  1. Karaoke zingen

Het is altijd lachwekkend als je iemand hoort die niet kan zingen. Deze vorm van zingen heeft als betekenis; vaak plaatsvervangende schaamte en pijnlijke kaken van het lachen; niet helemaal perfect voor de eerste date maar wel als je plezier met elkaar wilt maken. In bijna elke stad in Nederland is er een karaoke bar waar jullie samen elkaar een leuke tijd kunnen aanbieden.

  1. Samen gaan dansen

Gaat het nu om een lokale band of een internationale band, ga even samen dansen. Iedereen vind het leuk om samen een bezoek te brengen aan een concert. Zeker als je kaartjes weet te bemachtigen van een uitverkocht concert, dan worden je punten alleen maar meer.