Mannen weten elkaar al decennia lang te vinden op verschillende ontmoetingsplaatsen. Te denken aan parkeerplaatsen of bosgebieden die voor hen een rust gunnen. Op deze anonieme plekken hebben ze meestal seks met elkaar. Anno 2020 komen homo’s meestal niet meer samen op ontmoetingsplaatsen, daar er nu wat datingsapps zijn waar ze elkaar lekker kunnen ontmoeten.

Homo ontmoetingsplaats Utrecht

Eerder is het duidelijk naar voren gekomen dat de politie een aantal meldingen in Utrecht heeft ontvangen waarbij mannen stiekem gefotografeerd worden op een homo-ontmoetingsplaats in Utrecht. Er wordt dan gechanteerd met fotomateriaal. Dit is vanaf april het geval. Ook ontvangen mensen chantagebrieven waarin wordt aangegeven dat foto’s zullen worden gepubliceerd. Om te voorkomen dat het beeldmateriaal moet worden verspreid, dan moet het slachtoffer dan een bepaald bedrag betalen. Omdat er dagelijks weer meldingen binnen komen, heeft de politie besloten een onderzoek in te zetten. De bedoelde motieven zullen dan bekeken worden.

Homo ontmoetingsplaats Drenthe

Hoewel er tegenwoordig ook voor homo’s voldoende uitgaansgelegenheden zijn om elkaar te contacten komen voor welk soort contact dan ook, zijn de gelegenheden helaas niet voor iedereen toegankelijk. Soms komen der zaken erbij zoals religie, angst en nog veel meer zaken. De reacties van de buitenwereld op het handelen van homo’s is meestal niet goed te praten. Om zich in homo uitgaans gebieden op te houden is er meestal geen tijd en ook de behoefte niet. Men kan dan gebruik maken van ontmoetingsplaatsen daar er zoveel behoefte is aan seksuele zaken. Deze ontmoetingsplaatsen zijn in de meeste gevallen gelegen bij bepaalde gebieden zoals een bosschage, bij strandjes of stadsparken. Bepaalde parkeerplaatsen staan bekend als homo parkeerplaatsen, waar ze elkaar ook gereld kunnen ontmoeten. Dit kan voor een vluchtige seks voor gays, homo’s en biseksuele mannen. Om deze ontmoetingsplaatsen te ontdekken kun je online alle informatie over vinden. Ook de ervaring van gebruikers wordt gedeeld.

Homo ontmoetingsplaats Amsterdam

Homoseksuelen die seks hebben met elkaar, hun handelen wordt al sinds jaren geleden gedoogd in de bosjes bij het Rosarium in Amsterdam. Deze plek wordt dan sinds 1959 verbouwd als de homo- ontmoetingsplek van de stad. In Nederland hebben homo-ontmoetingsplekken vaak een cruisingzone. Er wordt gesproken over plekken waar mannen in banen langs elkaar cruysen om zoek naar een homo seksuele partner. De term die wereldwijd wordt gebruikt; cruising is afkomstig van het Nederlandse woord cruysbaan. Eerder was het Vondelpark een van de beste ontmoetingsplaatsen. In bosjes, overal in de stad =, maar ook in openbare toiletten troffen Homo’s elkaar. Tegen die tijd waren de stads toiletten waren in die tijd nog ingericht voor twee personen. Je kon dus niet zien wat er binnen gebeurde. Van alles kon gebeuren en dat kon overal in de stad.

Naarmate de jaren aan het vorderen waren heeft de politie opgetreden tegen seks in openbare toiletten. Er werden honderden mannen opgepakt voor het onzedelijk gedrag. Met het gedogen van homobars ging de aanpak van seks in openbare toiletten gepaard. Ze schoten als paddenstoelen omhoog. Dit heeft een groot succes betekend voor de homo-emancipatie in Amsterdam. Velen waren blij met het beleid.

De stad is nu uitgegroeid tot een Gay Capital van de wereld. De noodzaak voor de cruisingzones bezoeken verdween dan ook meteen, met de opkomst van de homobars. Dan werd het gebruik van de cruising dan ook minder. De homo’s contesteerden zich dan ook bij het verbouwde Rosarium. Sommige homo’s houden niet van de gay scene of heimelijke homoseksualiteit.