Je staat op een leuke ochtend op en je beseft dat je hebt gedroomd over het kletsen met iemand anders. Je krijgt daarbij soms ook wel een schuldgevoel en een grote verwarring terwijl de ochtend jou voorbij gaat. Als je al in een relatie zit kan dit een behoorlijke verwarring voor jou betekenen.

Dromen over vreemdgaan betekenis

Als je al in een relatie zit en droomt over vreemdgaan zal je je zeker schamen om te vertellen dat je gedroomd hebt over vreemdgaan. Je hoeft je ook niet altijd zo te voelen. In de meeste gevallen lijkt het erop date je je partner aan het verraden bent. Het hoeft ook niet te betekenen dat je het echt wilt uithalen met je partner.

 Dromen over vreemdgaan partner betekenis

Op het moment je droomt over vreemd gaan, kan het zijn dat je bepaalde spanningen in je leven mist. Het kan ook betekenen dat je je niet gewaardeerd voelt. Dit is een manier van jouw onderbewuste om duidelijk te maken dat het tijd is voor verandering. Je kunt je hiernaast ook ondergewaardeerd voelen over je werk, maar het kan dus ook betekenen dat je het gevoel hebt dat je niet genoeg bevestiging van je partner krijgt. Heb je gemerkt dat dit echt zo is; ga dan een goed gesprek met je partner aan en vertel hem of haar hoe jij je voelt in die periode. Het is nog niet of helemaal niet belangrijk je droom te vertellen.

 

Dromen over vreemdgaan van partner

Dit is niet zo prettig om over te dromen natuurlijk. Als je een droom hebt gehad dat je partner vreemdgaat dat dat eigenlijk twee zaken betekenen. Het kan zijn dat je je zelf verraad en je zelf tekort doet of vriendschappen of werk. Het kan ook een signaal zijn dat je toch niet gelukkig genoeg bent in je relatie. Je zal dus altijd blijven gissen wat het betekend dat je droomt dat je partner vreemd gaat.

Dromen over dit onderwerp kan ook zijn dat je onzeker bent over je relatie. Je hebt dan een zekere mate van angst over hoe je relatie zal uitpakken. In het leven maken we dagelijks zaken mee. Wanneer je s ’avonds gaat slapen dan kun je deze zaken meenemen in onze droom. Vaak herinneren we ons nadat we wakker zijn geworden weinig tot niets meer van datgene wat we gedroomd hebben, maar soms lijkt de droom zo echt dat we moeite hebben deze te onderscheiden van de realiteit.

je krijgt het gevoel dat wat je gedroomd hebt echt gebeurd is of dat je het echt hebt meegemaakt. Je kan pas wakker worden met een goed gevoel wanneer je over iets gedroomd hebt als een romantische zonvakantie met je geliefde. Helaas bevatten dromen niet altijd en alleen prettige moment. Zo kan het ook voorkomen dat je droomt dat jij of je partner overspel pleegt.

Je kunt je zelf zeker afvragen, wanneer je droomt over vreemdgaan kun je je zelf gaan vragen waarom je zoiets gedroomd hebt. Dit is het geval zeker wanneer je een relatie hebt waar jij en je partner allebei zielsgelukkig mee zijn. Hoewel het uiteindelijk gaat om de betekenis die jij toekent aan een droom, kan het geen kwaad mogelijke oorzaken van zo een droom onder de loep te nemen. Dat kan tot nieuwe, mooie inzichten over jou en je liefde leiden.

 

Je kan je gekwetst voelen in eerdere relaties, doordat je partner vreemdging. Je hebt dan lastige en nare herinneringen aan over gehouden. Op het moment je in een nieuwe relatie stapt, hoop je zeker dat dit niet meer voor een tweede keer gebeurd in je leven. Angst is zich dan gaan ontwikkelen in je gedachten. Zorg ervoor dat dat de ideale voedingsbodem zijn voor jou en je relatie. Soms ben je overdag bewust en soms onbewust veel aan het nadenken bent over de het feit dat je bedrogen kunt worden door je huidige partner. Dat kan dus een last voor je worden wanneer je s ’nachts in slaapt valt. Je kunt er zeker over gaan dromen.

In dit geval is het raadzaam met je partner te praten en jouw angst bespreekbaar te maken. Je kunt op zo een manier geruststelling vinden en je zult zien dat je over andere dingen zult gaan dromen in de komende periode.