Ga je vaak op reis? Dan kun je een doorlopende reisverzekering afsluiten. Met een doorlopende reisverzekering verzeker je kosten van onverwachte hulpverlening tijdens je vakantie. Dit kan zijn tijdens een weekje vakantie of langere vakantie in een ver land. Met een doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor onverwachte kosten tijdens je vakantie. Misschien heb je iets verkeerds gegeten of een klein ongeluk gehad waardoor je bent opgenomen in het ziekenhuis.

Wat dekt een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering dekt onder andere dag trips, weekendjes weg en vakanties in het buitenland. Maar ook trips in Nederland zelf met een geboekte overnachting. Ook dekt het de terugreis als een dierbare ernstig ziek wordt of overlijdt en de kosten van vervoer na een ongeval of overlijden.

Doorlopende reisverzekering

Je kunt zelf kiezen hoe lang je verzekerd wilt zijn in het buitenland. Je hebt de keuze om je voor 60 of 180 dagen aaneengesloten te verzekeren, dus voor langere tijd op reis kan ook. Dit verschilt echter per verzekeraar. Veel verzekeraars bieden een basisdekking die je kan uitbreiden met aanvullende dekkingen. Met een doorlopende reisverzekering kun je onbezorgd genieten van een welverdiende vakantie. Je bent verzekerd van hulp en voor onverwachte kosten op reis. Een doorlopende reisverzekering is flexibel en deze kun je zelf samenstellen. Je kunt kiezen hoeveel personen je wilt verzekeren en of je je bagage ook wilt meeverzekeren. Maak je een dagtrip naar het buitenland? Dan ben je ook goed verzekerd met de doorlopende reisverzekering. Met deze verzekering ben je standaard verzekerd van hulp en voor onverwachte kosten op reis. Bijvoorbeeld bij ziekte, een ongeluk of overlijden.

Voordelen doorlopen reisverzekering

Een van de voordelen van deze reisverzekering is dat je het zelf kunt samenstellen. Bij een doorlopende reisverzekering kun je kiezen uit verschillende pakketten zoals basis, comfort en optimaal. Wil je deze verzekering combineren met een annuleringsverzekering, dan is dat ook mogelijk. Daarnaast zijn diverse aanvullende dekkingen beschikbaar, zodat de reisverzekering volledig aansluit op je vakantie. Ben je van plan om te sporten tijdens je vakantie? Ga je fietsen of surfen? Dit zijn gangbare sporten en zijn bij de doorlopende reisverzekering meeverzekerd. Bij sommige verzekeraars zijn kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd. Vanaf dat moment geldt deze reisverzekering onbeperkt. Dus ook als je kind ouder wordt en nog thuis woont, blijft hij of zij gratis meeverzekerd bij deze reisverzekering.