Wanneer je volwassen bent breng je veel meer tijd op kantoor door dan met je familie en vrienden. Zoveel tijd doorbrengen op kantoor kan maken dat je je aangetrokken voelt tot een collega of zelfs andersom. Je zal het wel eens meegemaakt hebben dat een collega verliefd op je raakt waarna dit gevoel wederzijds blijkt te zijn. Het kan dus soms ook fijn zijn dat jij een collega je leuk vindt. Soms kun je aan kleine hints of lichaamstaal al opmerken dat je collega jou leuk vindt. Je kunt ook op merken als je kan de lichaamstaal van je collega anders worden misschien gevoelens voor je heeft.

Het is niet altijd gemakkelijk om te ontcijferen of een collega jou gewoon aardig vind of een relatie met je wil. Probeer het nooit uit te lokken omdat het je soms je baan kan kosten. Soms ligt het aan de lichaamstaal, de emotie of gevoelens, ook wel de verbale en non verbale signalen die jou een hint kunnen geven. Hieronder worden enkele signalen besproken. Hoe weet je of een collega verliefd op je is, vind je hier;

 

1. Lichaamstaal die positief is; de manier waarop een mens praat beweging gemaakt en gebaren maat vertelt veel over hoe we over een andere persoon denken. Voor vrouwen zijn het gebaren zoals het likken van de Lippen en spelen met het haar bij mannen uit zich dit in de borst vooruit houden en om kijken als je voorbij loopt het naar elkaar verheugen in het gesprek spiegelen in de kracht van aanraking op natuurlijk niveau. Hoe iemand denkt kan door deze signalen worden gezien, en ook al de persoon je leuk vindt.
2. Oogcontact; Oogcontact komt vaak voor als we de persoon leuk vinden. Kijk de collega vaak naar je dan zal het mogelijk zijn dat hij je leuk vindt. Voeg daarom geregeld een glimlach toe als jouw blik misschien in de richting van hem of haar zou kunnen zijn.
3. Behulpzaam; je wordt steeds geholpen als je ergens niet uitkomt, ook al zou je op je eigen kantoor zitten en per ongeluk iets laat vallen krijg je de hulp van hem of haar. De persoon kan redenen zoeken om je ergens mee te helpen alleen op om op zo’n manier dicht bij jou te zijn. Dit soort zaken gebeuren meestal op de werkvloer ook als er een nieuwe collega is. Helpt deze collega jou veel meer dan die andere helpt dan kan dit een teken zijn dat hij of zij jou leuk vindt.
4. Voor je opnemen; als je in problemen zit aan het werk, met je manager of een andere collega dan helpt hij of zij graag, en neemt het graag voor jou op. Je kunt het ook ervaren alsof die jouw persoonlijke bodyguard is in alle zaken op de werkvloer.
5. Jullie ontmoeten elkaar toevallig; wanneer wij iemand leuk vinden willen we in de meeste gevallen steeds in de buurt zijn van de persoon. Je ontmoet deze collega vaker dan normaal, en meestal is het niet toevallig. Het kan tijdens elk moment gebeuren zij het tijdens de pauze, het gebruik maken van de kopieermachine, of op de gang bij de rookruimte van het bedrijf. Degene die jou leuk vindt zal ongetwijfeld een goed excuus hebben waarom hij of zij iedere keer tegenkomt. Soms lijkt het helemaal toevallig maar terwijl je het niet door hebt is dit de eerste date die jullie de werkvloer hebben.
6. Je relatiestatus opvragen; als iemand zich aangetrokken voelt dat jou wilt die zeker weten wat je relatiestatus is. Ben je alleen een relatie of ben je op het punt iemand te leren kennen of ben jezelf single, deze informatie is voor de persoon belangrijk. Let dus op enkele subtiele vragen die aan jou gesteld kunnen worden. De bedoelingen van de persoon kun je peilen door de vragen die hij of zij aan jou zal stellen over je relatie leven. Op zo’n manier wil hij of zij erachter komen of je beschikbaar bent voor een nieuwe relatie.
7. Het is gezien door andere collega’s; op het moment jouw collega je leuk vindt hoef je het niet altijd door te hebben, maar je andere collega’s zien het wel. Op de werkvloer houden collega’s elkaar goed in de gaten en voor je het weet gaat het goede grond dat iemand een oogje op je heeft. Of de persoon heeft aan een andere collega verteld of je collega’s hebben een voorgevoel. Als je collega’s tegen je vertellen dat een andere collega je leuk vindt dan Is er kans dat dit echt zo is.