Casual dating is een relatie waarbij mensen afspraakjes hebben en tijd samen doorbrengen, zonder de verwachting of bedoeling dat hieruit een serieuze relatie voort vloeit. Casual dating kan gepaard gaan met seks, maar soms ook niet, en het is niet altijd zo dat het ‘exclusief’ is: vaak daten mensen ook tegelijkertijd met anderen. Maar wat nu voor sextoys: is het iets voor meer langetermijn relaties, of kan het ook tijdens casual dating? What works and what doesn’t ontdek je hier.

Introduceer het na een tijdje

Start met sextoys nadat je elkaar al wat beter kent, en hier comfortabel over kunt praten. Het probleem bij casual dating is namelijk dat er niet altijd eerlijk of duidelijk wordt gecommuniceerd over wat er wordt verwacht van de relatie. Dit leidt dan tot verdriet, teleurstelling of misinterpretatie van gevoelens. Dus nog voor je start aan casual dating zorg je best dat je weet wat je wil en informeer je je partner ook wat je verwacht van de relatie. Zitten jullie hier op dezelfde lijn? Dan is het interessant om te bespreken wat jullie verwachten van seks tijdens casual dating. Want sextoys kunnen ook heel handig zijn tijdens casual dating. Een voordeel van sextoys samen gebruiken, is namelijk dat je makkelijk ontdekt wat je partner graag heeft. Zo hoef je elkaar niet super lang te kennen, of veel te communiceren, en kan je wel bijvoorbeeld door je Satisfyer Pro 2 boven te halen klaarkomen.

Let op met kinky stuff

Wat voor jou misschien heel normaal kan zijn, zoals bondage en bdsm, is dat misschien niet voor iedereen. Zeker bij casual dating wanneer je elkaar nog niet zo goed kent, is het dus belangrijk om dit eerst met je partner te bespreken voor je hem of haar uitnodigt voor een trio of een bdsm uitje.

Wees eerlijk met jezelf en de ander

Casual dating (of casual seks) is niet voor iedereen, en dat is helemaal oké. Vraag je dus af of de relatie die je hebt voldoet aan jouw noden. Moet je jezelf vaak overtuigen dat het oké is of dat je het écht wil? Dan ben je misschien niet zo gelukkig tijdens casual daten. Geef elkaar ook ruimte om te praten over de relatie: voel je je nog gelukkig? Ben je klaar voor iets anders? Vind je iets ongemakkelijk? Voel je te veel druk? Enkel door eerlijk te zijn over je gevoelens ten opzichte van jezelf en je partner, is casual daten (met of zonder sextoys) echt waardevol.