Covid-19 heeft het dit jaar ons leven er niet makkelijker op gemaakt. De verplichte quarantaine zorgt ervoor dat we onze sociale contacten moeten beperken tot een handvol mensen. Wie een familie heeft, heeft zijn keuze snel gemaakt. Maar wat met singles? Kun je wel nog aan een nieuw lief geraken in deze tijden? Zeker! We geven je alvast enkele tips hoe.

Telefoon kan een leuk middel zijn voor het echte werk

De lockdown periode heeft ervoor gezorgd dat apps als Tinder, Bumble of Badoo een opmars hebben gekend. Het is de beste manier om mensen in je omgeving te ontmoeten zonder dat je hiervoor buiten hoeft te komen. Maar eerlijk is eerlijk. Niet iedereen op deze apps is op zoek naar een vaste relatie. Daten met iemand die je enkele en alleen via een app kent is echter niet meteen het veiligste in deze tijden. Gelukkig kan daten via de telefoon ook een erg leuk alternatief bieden, waarbij je kan spreken over je fantasie├źn en wat je interessant vindt op andere vlakken..

Date via Zoom of FaceTime

Ben je toch eerder een visueel persoon, dan biedt technologie nog heel wat oplossingen. Apps als Zoom of FaceTime kan de ervaring niet alleen verbeteren, maar is ook erg handig voor wie wel op zoek is naar een vaste relatie en de ander beter wil leren kennen. Elkaar zien op een scherm mag dan wel nog niet hetzelfde zijn als elkaar ontmoeten in het echte leven, maar je ziet tenminste ook al heel wat non-verbale signalen.

Maak gebruik van datingsites

Heel wat singles hebben hun zoektocht naar de ware al verdergezet online. Nog lang voor er van corona sprake was zelfs. Online datingsites zijn de beste manier geworden om nieuwe mensen te leren kennen zonder dat dit hoeft via vrienden of in een lokale pub. Op bestedatingvoor.nl vind je een overzicht van de beste datingsites en waar je op moet letten als je een profiel aanmaakt. Of je nu een jonge twintiger of iemand met veel levenservaring, je vindt er sowieso de juiste website voor jou.

Face-to-face afspreken

We raden het helemaal af als het gaat om een one-night-stand, maar misschien heb je wel iemand leren kennen online. Praten met elkaar via FaceTime is leuk, maar na een tijdje begint de drang om elkaar in het echt te zien en elkaar eens vast te pakken wel groter te worden. Wie het serieus meent en de volgende stap wil zetten naar een vaste relatie kan mits enkele voorzorgsmaatregelen altijd met de ander afspreken. Bespreek goed met elkaar hoe je de quarantaine hebt beleefd en hoe groot elkaars sociale kring momenteel is. Zo voorkom je eventuele besmetting met Covid-19.