Soms is het zo dat je niet weet als je verliefd bent. Het is ook heel erg verwarrend om het idee te hebben dat je verliefd bent. De vlinders in je buik, die grote hitte aanvallen en hilarische momenten die je ervaart spreken voor zich. Je wilt ook weten als je verliefdheid geen bevlieging is en morgen of volgend week weer overgaat. Sowieso ben je tot deze tijd confuse. Want het is allemaal verwarrend om deze gevoelens te beheersen en in te houden. Ik ben verliefd; dit zijn woorden die je meestal als eerst aan een beste vriend of vriendin zal zeggen. In de meeste gevallen zullen ze je dan wat advies geven hoe om te gaan met de gevoelens. Soms kan je dat zelf, maar een andere keer weer niet.

Iedereen heeft wel eens last van verliefdheid. Soms zijn het vriendinnen die hun ervaring met je zullen delen. Er is heel veel onderzoek gedaan naar verliefdheid. Deze zaken die hieronder besproken zullen worden ervaar je eigenlijk. Als je verliefd bent dan:

  1. Je doet plotseling nieuwe dingen; onderzoek heeft uitgewezen dat menses die verliefd zijn andere kanten van zichzelf ontdekken en soms ook je zelfbeeld. Je gaat steeds staan buiten je comfort zone. Jij en de persoon brengen elkaar op nieuwe idee├źn. Je gaat uit op nieuwe plekken in het leven, nieuwe mensen opzoeken, een nieuwe en leuke sport. Ook zoek je naar nieuwe wandel gebieden en andere leuke nieuwe gesprekken. Jullie gaan op zo een manier op een toffe ontdekkingsreis.
  2. Je stressbestendigheid is groter dan normaal; je strest meer dan je normaal deed. Verliefde mensen maken meer cortisol aan dan niet verliefde mensen. Dit is uit onderzoek gebleken. Doordat je gespannener en opgewonden bent, zal je meer gaan stressen. Dit komt doordat je constant bezig bent het plannen en kijken wat beter kan tijdens die periode. Je wilt immers een goede indruk maken op de persoon. En dit wil je haast zeker meemaken.
  3. Je wilt steeds zijn bij de persoon op wie je verliefd bent; van alles gebeurd in je lichaam wanneer je verliefd bent. Niet bij iedereen is het zo dat cortisol zich gaat aanmaken. Want ook dopamine kan van zich laten zien of merken. Met Dopamine e wordt je helemaal gelukkig.
  4. De vraag moet altijd bij je rijzen; als de persoon ook verliefd is op jou. Bij vrouwen komt deze vraag zeker voor. Mannen hebben van deze vraag iets minder last. Vrouwen kunnen over het algemeen beter versieren en verleiden, waardoor ze mannen iets meer leuk gaan vinden. Mannen voelen zich verliefd wanneer ze door hebben dat ze kans maken b ij een specifieke vrouw.

Met deze tips kun je zeker voor jezelf ontdekken als je verliefd bent of niet. Want deze punten zijn factoren die haast bij een ieder het zelfde is. Als je verliefd bent zie je vaak de tekortkomingen van je partner, maar de liefde blijft altijd het zelfde. Je ziet de persoon niet als iemand die vlekken heeft in het leven. Ondanks alles tekortkomingen wil je je leven nog delen met de persoon of je partner. Je gaat dan steeds de vraag aan jezelf moeten stellen; ben ik nog verliefd?

Liefdestest ben ik verliefd

Liefde is het gevoel dat je krijgt als je bij degene bent en je je gewoon thuis voelt. Er wordt hierbij niet meer gesproken over een plek, maar over een gevoel. Je voelt je altijd thuis, maakt niet uit waar jullie zijn of zich bevinden. In de meeste gevallen wil je nergens anders zijn, dan bij je liefde alleen. Soms is het zo dat je een ben ik verliefd test ga, moeten doen. Op zo een manier weet je zeker als je verliefd bent of niet. Door middel van enkele vragen die de liefdes deskundige zal stellen, kun je erachter komen als je werkelijk verliefd bent of niet.

Op wie ben ik verliefd

Liefde brand langzaam, stabiel en imperfect. In dit geval ben je altijd met beide benen op de grond. Je kiest bewust voor de persoon ondanks alles. Blindelings romantiseer je de persoon en je kiest er dus ook voor hun gebreken te zien en toch geen vingers te wijzen. Bij liefde wil je niet continu samen zijn en ook de persoon te vergeten. Het gaat hier om toewijding, beloftes, transparantie en vergiffenis. Soms komen er momenten waar je je ego opzij moet zetten en accepteren dat hij of zij slechts een mens is en je overheen zetten. Je moet ervoor zorgen dat alles wat je zegt je daadwerkelijk meent. Je gaat zeker geen excuses zoeken. Doordat je dit alles gelezen hebt, zal je nu zeker een idee hebben op wie je verliefd bent.