Je hebt afgesproken met een vreemde die je hebt leren kennen via een datingsite. Leuke gesprekken en een aantal fraaie kiekjes geven jou de doorslag om deze persoon toch maar eens in het echt te bekijken. Spannend, leuk en eng. Meerdere emoties die erbij komen kijken wanneer je hier voor gaat. Je weet namelijk niet wat je ervan moet verwachten. Als deze eerste date uiteindelijk goed verloopt volgen er meer en meer dates. Pas later kom je achter de ware aard van deze persoon. Sommige mannen worden afstandelijk en vrouwen kunnen een muur optrekken. Zomaar twee voorbeelden van zaken die jou kunnen overkomen. Nu leer je de ander pas echt goed kennen. Dit brengt leuke en minder leuke dingen mee. Daarom vertellen we je over 5 dingen waar je tegenaan kunt lopen tijdens daten. En hoe je hiermee om kunt gaan. 

1. Zelfstandigheid van personen

Als jij iemand beter leert kennen kom je erachter of deze persoon alles samen wilt doen of ook momentjes voor zichzelf wil hebben. Daarnaast kan er een verschil zijn in woonsituatie. Denk bijvoorbeeld aan de ene persoon die nog bij zijn of haar ouders woont en de ander die al jaren op zichzelf woont. Dit zijn facetten waar je gedurende meerdere afspraakjes achter gaat komen. Zelfstandigheid betekent echter niet dat het niet kan werken. Het is zaak een middenweg te zoeken en wie weet kan jij binnen no-time bij de ander intrekken. Misschien is het juist wel heel aantrekkelijk dat de één meer voor de ander zorgt en dat de ander juist wordt meegenomen in het volwassen leven? Erover praten is, zoals altijd, de beste remedie.

2. Een andere manier van communiceren

Zit jij ook wel eens uren te wachten op een appje dat maar niet wordt beantwoord? Je ziet dat hij of zij jouw berichtje heeft gelezen. Hoe groot is de moeite om even te antwoorden? Het kan zijn dat de ander gewoon aan het werk is of gewoon liever niet de hele dag op de telefoon zit. Dit is wennen, aangezien je misschien zelf wel altijd binnen de minuut reageert. Dit betekent natuurlijk niet dat de ander jou negeert of geen zin in je heeft. Mensen hebben nu eenmaal verschillende manier in communiceren. Ook hier leer je weer van.

3. De mening van anderen

Het is iets waar we allemaal ‘schijt’ aan willen hebben, maar het is o, zo moeilijk. Waarschijnlijk vinden ouders of vrienden wel iets van jouw date. Of je moet er vol voor gaan terwijl jij twijfelt of je bent hopeloos verliefd en anderen vertellen jou dat je wel echt moet oppassen. Het blijft altijd in je hoofd zitten, of je het nu wilt of niet. Luisteren naar anderen is goed, maar laat je niet teveel leiden door de mening van anderen. Jouw gevoel is het belangrijkst.

4. Andere toekomstplannen

Afhankelijk van de leeftijd kan het zijn dat de ene persoon in de eerste date al begint over kinderen. Dit kan een enorme afknapper zijn. Het hoeft echter niet te betekenen dat de vrouw een week later in verwachting moet zijn. Geef niet direct op als de een nog heel graag wil reizen, terwijl de ander al wil settelen. Praat erover en zoek naar oplossingen. Het is zonde om direct op te geven bij een verschil in de toekomstplannen.

5. De ‘klefheid’

Wil jouw date je op de eerste date al zoenen? Kan hij of zij niet wachten met jou het bed in te duiken? Ook dit is weer een perfect voorbeeld van iets waar je over moet praten, voordat je direct conclusies trekt. Als jullie beiden gek op elkaar zijn, dan wordt het vanzelf opgelost  door hierover te praten. En als de ander hier geen begrip voor op kan brengen weet je meteen dat dit voor jou niet de ware is. Een relatie is nu eenmaal geven en nemen. Zie het ook als een uitdaging en een mooi gegeven dat je van elkaar kunt leren. De een zou zich misschien eerder open kunnen stellen, de ander zou misschien rustiger aan kunnen doen. Op deze manier wordt jullie potentiële relatie alleen maar mooier en mooier. 

Volledig jezelf zijn. 

Goede relaties worden gesierd door twee mensen die beide dingen opofferen voor de anderen. Dit betekent niet dat jij als man nooit meer voetbal mag kijken. En vrouwen kunnen ook heus wel een keer een uur de tijd nemen om nagels te lakken. Geef elkaar de tijd, praat over je gevoel en laat de ander weten hoe jij in het leven staat. Er wordt vaak gezegd dat seks het belangrijkste van een relatie is, maar wat te denken van communicatie? Zonder goede communicatie kun je een goede relatie wel vergeten. Op deze manier kunnen jij en je nieuwe partner ultiem van elkaar genieten, terwijl je jezelf nooit hoeft in te houden en volledig jezelf kunt zijn. Vooral dit laatste het allerbelangrijkste.