De eerste afspraak met je online dating partner

Tegenwoordig maken veel mensen in Nederland massaal gebruik van datingsites of apps. Dit is natuurlijk handig voor de mensen die het erg druk hebben en weinig tijd hebben om lekker een avondje naar het café te gaan om nieuwe mensen te ontmoeten. Stel je bent iemand leuks tegengekomen op een dating app en je bent ondertussen al eventjes met elkaar aan het chatten, dan komt er natuurlijk het moment dat je elkaar face-to-face gaat ontmoeten. Daarom hebben we voor jou een paar punten die handig zijn bij het eerste afspraakje met jouw mogelijke nieuwe partner.

Wanneer is het slim om je eerste afspraak te maken

Uit eigen ervaring spreek ik dat het slim is om niet te snel van stapel te lopen om een afspraak in te plannen, dit kan afschrikken. Probeer elkaar eerst een beetje beter te leren kennen door met elkaar te chatten. Het is een stuk slimmer om eerst iemand te kennen voordat je afspreekt, het zou jammer zijn als je een avond vergooit aan iemand die je na 15 minuten al niet meer interessant vindt.

Dus probeer elkaar eerst beter te leren kennen via contact op de datingsites, kijk dan bijvoorbeeld naar hobby’s, persoonlijkheden, huisdieren. Dit maakt het ook een stuk makkelijker tijdens het afspraakje om een gesprek te voeren. Maar wacht ook niet te lang met het afspraakje zo laat je zien dat je wel degelijk interesse toont en niet weer iemand bent die alleen maar een praatje komt maken.

Waar spreek ik voor de eerste af?

Een moeilijke keuze blijft het, waar neem ik mijn date mee naartoe. Het is slim om ergens op neutraal terrein af te spreken, dit klinkt misschien wat heftig, maar hiermee bedoel ik spreek niet thuis af maar in een restaurantje of cafétje zo voelen jullie van beide kanten geen ongemak. Wanneer je er tijdens de date achter komt dat het toch niks voor jou is kan je ook makkelijker weggaan, dit wordt wat moeilijker wanneer die persoon dan bij je thuis ziet.
Een andere reden waarom thuis afspreken niet echt geweldig is, is omdat je het risico kan lopen dat er iets gebeurd. Hier moet je natuurlijk niet vanuit gaan, maar het kan toch gebeuren dat iemand foute intenties heeft en die wil je dan natuurlijk niet in je huiskamer hebben zitten.

De eerste indruk is belangrijk

Zoals het woord het al zegt: de eerste indruk, je hebt maar een kans om een eerste indruk achter te laten. Dus het is verstandig om wat extra aandacht te besteden aan je eigen uiterlijk, ga naar de kapper, rust uit en doe een lekker luchtje op. Daarnaast moet je proberen om niet nerveus te zijn vaak merkt je date dit direct.

Denk er niet al te zwaar over je gaat gewoon een leuke middag hebben en misschien kan het uitbloeien tot een prachtige relatie, zo niet dan kan je altijd nog terugkijken op een leuke middag met die persoon ondanks dat er toch geen relatie inzat.
Weet je niet wat je moet doen als de date tegenvalt? Geen probleem, blijf beleefd en laat iemand niet zomaar zitten, waarschijnlijk zou je dit zelf ook niet prettig vinden als je date plotseling wegloopt.

Wat te doen na de eerste date

Oke top, de date is van beide kanten als positief ervaren en je verwacht zeker een vervolgdate. Het is dan natuurlijk slim om eventjes elkaars nummer te vragen om contact te houden, dit maakt het ook weer een stukje serieuzer en persoonlijker, je hebt nu pas echt contact met wederzijdse interesse!

Nu je de persoon kent is het ook een stuk makkelijker om een afspraakje thuis in te plannen, maar pas op als je iemand nog niet helemaal volledig vertrouwt of kent wacht hier dan mee en spreek af op neutraal terrein. Ook is het slim om af te spreken in een cafe wanneer je van jezelf weet dat je niet verder wilt gaan dan zoenen, dit is natuurlijk makkelijker te voorkomen in een cafe dan bij iemand thuis. Al met al volg je hart en gevoelens dit maakt de kans groot dat er een leuke relatie opbloeit en dat is wat we allemaal willen toch?

dating parship
Parship
Meest gekozen | Winnaar beste datingsite 

⭐⭐

dating pepper
Pepper

Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015 ⭐⭐

Relatieplanet

Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015

50+ Match

Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015

Lexa

Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015

dating parship
Parship
Meest gekozen | Winnaar beste datingsite 

⭐⭐

dating pepper
Pepper

Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015 ⭐⭐

Relatieplanet

Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015

50+ Match

Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015

Lexa

Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015

Onzekerheid na je eerste date

Onzekerheid na je eerste date

Best wel veel mensen hebben er last voor hoor, je bent zeker niet de enige. Vele hebben na de eerste date een bepaalde onzekerheid en dit is echt niet gek. Je weet tenslotte niet wat je moet verwachten in de toekomst en wat de andere persoon er nou echt van vond. Het...

Waar moet ik over praten op de eerste date?

Waar moet ik over praten op de eerste date?

Er zijn natuurlijk talloze dingen op te noemen die je absoluut niet moet doen tijdens het online daten. Toch maken veel mensen fouten op dit gebied en daarom hebben wij alle do’s en don’ts op een rijtje gezet. Natuurlijk zijn ook wat dingen die wel kunnen helpen in...

DE afknappers bij het online daten

DE afknappers bij het online daten

Iedereen weet wel waar we het over hebben. De dingen die je date absoluut niet moet doen, en als degene ze dan toch doet denk je vaak nog even een keer na voordat je de volgende date afspreekt. Toch zijn veel mensen er ook zelf bang voor, iets doen of zeggen waardoor...

De vele voordelen van het online daten

De vele voordelen van het online daten

Steeds meer mensen wagen zich aan het daten via een datingsite. De teller met het aantal gebruikers op datingsites groeit aanzienlijk en telt al enkele miljoenen mensen. Dit is ook de reden dat er steeds meer datingsites actief zijn en mensen het lastig vinden om te...