De eerste afspraak met je online datingpartner

jul 25, 2018 | Dating Websites | 0 Reacties

jul 25, 2018 | Dating Websites | 0 Reacties

Tegenwoordig maken veel mensen in Nederland massaal gebruik van datingsites of apps. Dit is natuurlijk handig voor de mensen die het erg druk hebben en weinig tijd hebben om lekker een avondje naar het café te gaan om nieuwe mensen te ontmoeten. Stel je bent iemand leuks tegengekomen op een dating app en je bent ondertussen al eventjes met elkaar aan het chatten, dan komt er natuurlijk het moment dat je elkaar face-to-face gaat ontmoeten. Daarom hebben we voor jou een paar punten die handig zijn bij het eerste afspraakje met jouw mogelijke nieuwe partner.

Wanneer is het slim om je eerste afspraak te maken

Uit eigen ervaring spreek ik dat het slim is om niet te snel van stapel te lopen om een afspraak in te plannen, dit kan afschrikken. Probeer elkaar eerst een beetje beter te leren kennen door met elkaar te chatten. Het is een stuk slimmer om eerst iemand te kennen voordat je afspreekt, het zou jammer zijn als je een avond vergooit aan iemand die je na 15 minuten al niet meer interessant vindt.

Dus probeer elkaar eerst beter te leren kennen via contact op de datingsites, kijk dan bijvoorbeeld naar hobby’s, persoonlijkheden, huisdieren. Dit maakt het ook een stuk makkelijker tijdens het afspraakje om een gesprek te voeren. Maar wacht ook niet te lang met het afspraakje zo laat je zien dat je wel degelijk interesse toont en niet weer iemand bent die alleen maar een praatje komt maken.

Waar spreek ik voor de eerste af?

Een moeilijke keuze blijft het, waar neem ik mijn date mee naartoe. Het is slim om ergens op neutraal terrein af te spreken, dit klinkt misschien wat heftig, maar hiermee bedoel ik spreek niet thuis af maar in een restaurantje of cafétje zo voelen jullie van beide kanten geen ongemak. Wanneer je er tijdens de date achter komt dat het toch niks voor jou is kan je ook makkelijker weggaan, dit wordt wat moeilijker wanneer die persoon dan bij je thuis ziet.

Een andere reden waarom thuis afspreken niet echt geweldig is, is omdat je het risico kan lopen dat er iets gebeurd. Hier moet je natuurlijk niet vanuit gaan, maar het kan toch gebeuren dat iemand foute intenties heeft en die wil je dan natuurlijk niet in je huiskamer hebben zitten.

De eerste indruk is belangrijk

Zoals het woord het al zegt: de eerste indruk, je hebt maar een kans om een eerste indruk achter te laten. Dus het is verstandig om wat extra aandacht te besteden aan je eigen uiterlijk, ga naar de kapper, rust uit en doe een lekker luchtje op. Daarnaast moet je proberen om niet nerveus te zijn vaak merkt je date dit direct.

Denk er niet al te zwaar over je gaat gewoon een leuke middag hebben en misschien kan het uitbloeien tot een prachtige relatie, zo niet dan kan je altijd nog terugkijken op een leuke middag met die persoon ondanks dat er toch geen relatie inzat.

Weet je niet wat je moet doen als de date tegenvalt? Geen probleem, blijf beleefd en laat iemand niet zomaar zitten, waarschijnlijk zou je dit zelf ook niet prettig vinden als je date plotseling wegloopt.

Wat te doen na de eerste date

Oke top, de date is van beide kanten als positief ervaren en je verwacht zeker een vervolgdate. Het is dan natuurlijk slim om eventjes elkaars nummer te vragen om contact te houden, dit maakt het ook weer een stukje serieuzer en persoonlijker, je hebt nu pas echt contact met wederzijdse interesse!

Nu je de persoon kent is het ook een stuk makkelijker om een afspraakje thuis in te plannen, maar pas op als je iemand nog niet helemaal volledig vertrouwt of kent wacht hier dan mee en spreek af op neutraal terrein. Ook is het slim om af te spreken in een café wanneer je van jezelf weet dat je niet verder wilt gaan dan zoenen, dit is natuurlijk makkelijker te voorkomen in een café dan bij iemand thuis. Al met al volg je hart en gevoelens dit maakt de kans groot dat er een leuke relatie opbloeit en dat is wat we allemaal willen toch?

dating parship

Parship Meest gekozen | Winnaar beste datingsite  ⭐⭐⭐⭐⭐

dating pepper

Pepper Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015 ⭐⭐⭐⭐⭐

Relatieplanet Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015 ⭐⭐⭐⭐

50+ Match Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015

Lexa Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015

Alle datingaanbieders reviews

Handige & leuke Video’s

Wat zijn goede openingszinnen?

In het nachtleven draait het bij het sociaal contact leggen bijna alles met hoe het eerste contact plaatsvindt. Dit kan voor veel mensen spannend zijn om iemand voor het eerst aan te spreken. Bij veel mensen is dit nog best lastig en gaat het niet altijd goed. Dit...

Geldtransacties, veilig op datingsites?

Wanneer je je aanmeldt bij een datingsite, is dat bij de aanmeldprocedure meestal, gratis. Dit is ook vaak de ‘laagdrempeligheid’ die de dating site uit wil stralen. Zo willen zij je over halen om een account aan te maken. Als je je account in hebt gevuld en je staat...

4 signalen dat een man je echt leuk vindt

Als we gevoelens hebben of alleen iemand leuk vinden dan willen we natuurlijk graag weten of diegene dezelfde gevoelens deelt als jou. Zelfs wanneer jij als vrouw je niet voelt aangetrokken tot een man, kan het alsnog goed van pas komen om te weten wanneer een man jou...

Datingsite Lexa komt met geweldige actie

Datingsite Lexa, wie kent ze niet. Tegenwoordig is dit een datingsite waar veel vrijgezellen Nederlanders gebruik van maken. Nu komen ze dus ook met een geweldige actie. Je krijgt namelijk 3 dagen lang gratis toegang tot de datingsite. Ideaal voor mensen die graag de...