Eerste kind krijgen en gevolgen voor je relatie

nov 12, 2018 | Dating Tips | 0 Reacties

nov 12, 2018 | Dating Tips | 0 Reacties

Een van de mooiste gebeurtenissen in je leven, is het krijgen van een kind. Maar hierbij komen niet alleen mooie dingen kijken, het vormt ook een mooie uitdaging in je relatie. Als er eenmaal een baby is, zal er een hoop veranderen. Ook tussen je relatie met je partner. Waar je eerst maar met zijn tweeën was, zul je nu rekening moeten houden met een derde persoon.

Jullie zullen allebei moeten wennen aan nieuwe verantwoordelijkheden en een ander ritme in je leven. Behalve als het moois dat jullie nieuwe kleine wonder doet, en je hier van kan genieten zal elke ouder kunnen bevestigen dat dit ook doodvermoeiend en zwaar is.

Al deze verantwoordelijkheden en tijd die je er in kwijt bent, kunnen voor nieuwe spanningen op je relatie zorgen. Hierdoor kunnen weer irritaties en conflicten ontstaan, wat een negatieve uitwerking op je relatie kan hebben.  Houd hier dan vooral rekening mee, voordat de baby komt. Zo kun je het op de juiste manier relativeren, en voorkomen dat de relatie er op achteruit gaat. Zorg ervoor dat de liefde centraal blijft staan in jullie relatie, en houd er rekening mee dat het vaak externe factoren zijn die je relatie beïnvloeden.

Vermoeidheid

Een van de grootste factoren die je zal gaan merken, en dit ook vanaf het moment dat de baby is geworden, zal de vermoeidheid zijn. Aan het begin van zijn leven zal de baby nog niet de hele nacht doorslapen. Hij zal enkele keren per nacht wakker worden, waarbij hij ook jou wakker zal maken. Dit kan gaan om het geven van voeding, of omdat hij een nieuwe luier nodig heeft. Hierdoor zal je korte nachten krijgen, en weinig slaap krijgen. In combinatie met het werk dat veel ouders overdag ook nog zullen doen, waarbij andere irritaties en stress ontstaan, kan het zomaar zijn dat je oververmoeid raakt als ouder.

Door de combinatie van deze twee, kan er vrij snel slaapgebrek ontstaan. Hierdoor wordt het alleen maar moeilijker om alles goed in perspectief te zien of goed na te kunnen denken over de situatie. Door dit alles, kunnen er binnen je relaties irritaties ontstaan, waardoor je zomaar eens zou kunnen uitvallen naar je partner. Een persoon die gewend is veel te slapen, zal hier eerder mee te maken kunnen krijgen, maar de vermoeidheid gaat vroeg of laat zeker toeslaan in de relatie.

Probeer elkaar zoveel mogelijk te helpen hierin, en ervoor te zorgen dat je samen een ritme vindt die werkt voor iedereen. Hierdoor zullen de onderlinge irritaties afnemen, en zal je verbetering in de relatie merken. Hier staan enkele voorbeelden genoemd, en hierbij enkele tips vermeld.

Financiën

Naast het feit dat een baby voor veel geluk en vreugde zorgt, brengt het ook een grote financiële kostenpost met zich mee. Een nieuwgeboren kindje, en zeker de eerste, heeft veel spullen nodig die je niet zomaar al in je huis zal hebben staan. Om ervoor te zorgen dat je deze allemaal hebt, zal je veelvuldig de portemonnee moeten trekken. Al de kosten hiervan zullen niet goedkoop zijn, en je zal toch rond moeten komen.

Naast de steeds duurdere wordende kosten voor je eigen levensonderhoud, komt er zo nog een flinke kostenpost bij. Ook hierbij kunnen er spanningen ontstaan, en zeker als jij en je partner het hier niet met elkaar over eens zijn. Probeer dit goed te overleggen, zodat je hier de meeste irritatiefactoren kan weghalen.

Depressiviteit

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 80 procent van nieuwe moeders en meer als 30 procent van de nieuwe papa’s te maken krijgt met depressieve gevoelens. Ook dit onderwerp kan je zeker niet onderschatten als ouder van je eerste kind. De reden hierachter is dat ouders zich vaak schuldig en verward voelen, omdat ze vinden dat ze gelukkiger en dankbaar moeten zijn voor hun baby.

Toch is het van belang dat je deze gevoelens van je partner bespreekbaar maakt en ze het niet kwalijk neemt mocht dit het geval zijn. Dit zal van groot belang zijn binnen jullie relatie, maar als je er eenmaal uit komt zal dit de band tussen jullie twee alleen maar sterker maken.

Veranderingen

Zowel tijdens de zwangerschap, en de eerste maanden daarna zul je zeker te maken krijgen met grote veranderingen in je leven. Je krijgt er een hoop verantwoordelijkheid bij, en je houdt minder tijd over voor jezelf. Beide van jullie zullen een andere taakverdeling krijgen in het huis, waarbij de vader meer tijd zal moeten gaan steken in het huishouden.

Dit komt doordat de meeste zorg voor het kindje in de handen van de moeder ligt. Daarnaast zijn er bij de moeder nog steeds hormonale veranderingen gaande, die tot 9 maanden na de bevalling kunnen duren. Ook bij de vader zullen er verschillende fysieke veranderingen plaats vinden, al zullen deze niet direct merkbaar zijn.

Bovendien zal ook de familie proberen een andere druk op jullie relatie te uiten, door een stempel op jullie opvoeding proberen te drukken. Ook al zijn dit bijvoorbeeld de toenemende verplichte familiebezoekjes, die verwacht worden na de komst van een kind. Misschien had je hier geen rekening mee gehouden, en kan dit tot irritatie leiden binnen de relatie.

Partner VS ouder

Naarmate je ouder wordt, is het van belang dat je je bewust blijft dat je partners van elkaar bent. Er kan al snel het risico ontstaan dat je elkaar alleen nog gaat zien als vader en moeder, en het nog enkel te hebben over je kind. Hierdoor kan er een verwijdering ontstaan tussen jou en je partner.

Het is van belang dat je de man-vrouw relatie in stand houdt, en voldoende tijd voor elkaar vrij probeert te maken. Elkaar als partners te blijven zien, en intimiteit delen met elkaar is van belang als je de relatie staande wilt houden.

dating parship

Parship Meest gekozen | Winnaar beste datingsite  ⭐⭐⭐⭐⭐

dating pepper

Pepper Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015 ⭐⭐⭐⭐⭐

Relatieplanet Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015 ⭐⭐⭐⭐

50+ Match Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015

Lexa Meest gekozen | Winnaar datingsite 2015

Alle datingaanbieders reviews

Handige & leuke Video’s

Daten als je op reis gaat

Ga je vaak op reis? Dan kun je een doorlopende reisverzekering afsluiten. Met een doorlopende reisverzekering verzeker je kosten van onverwachte hulpverlening tijdens je vakantie. Dit kan zijn tijdens een weekje vakantie of langere vakantie in een ver land. Met een...

De verschillende opties voor online dating

Niet eenieder durft naar iemand toe te stappen die zij leuk vinden om kennis te maken met de persoon. Laat staan de persoon vragen als die wel eens zin heeft om samen een koffie te pakken. Niet getreurd want er is hoop. En hoop doet leven. We maken al jaren gebruik...

Kickstarter-campagnes en investeerders: A match made in heaven?

Of het nu gaat om een vriendschappelijk relatie, of een beginnende relatie die stilaan aan het uitgroeien is tot een romantische, communication is key. Dit is nog belangrijker op vlak van professionele connecties en meer bepaald tijdens kickstarter-campagnes. Zeker...

Hoe voorkom je een rebound relatie?

Na het verbreken van een relatie komt er altijd een moment dat je op zoek gaat naar iemand anders. En vaak hoeft die persoon niet echt te voldoen aan de eisen die je normaal hebt. Je voelt je alleen, hebt behoefte aan iemand in jouw leven, en wilt graag weer de draad...

Datingsite Lexa komt met geweldige actie

Datingsite Lexa, wie kent ze niet. Tegenwoordig is dit een datingsite waar veel vrijgezellen Nederlanders gebruik van maken. Nu komen ze dus ook met een geweldige actie. Je krijgt namelijk 3 dagen lang gratis toegang tot de datingsite. Ideaal voor mensen die graag de...